Güney Kore kripto yasaklarını kontrollü kaldırmak istiyor
Güney Kore kripto yasaklarını kontrollü kaldırmak istiyor

Güney Kore kripto yasaklarında geri adım atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Ulusal Meclis’in Seul’deki yakın tarihli bir toplantısında, bir Koreli hükümet yetkilisi ICO’ların düzenlenmesi için yeni kurallar önerdi. Bu teklif, ülkede ICO’ların yasaklanmasından bir yıl sonra gerçekleşti. Güney Kore kripto ile ilgili yasakların ülkede Blockchain teknolojisinin gelişimini engellediğini düşünüyor.

Güney Kore kripto yasaklarını kontrollü olarak kaldırmak istiyor

Güney Kore ICO’lara yönelik yasaklama kararını yatırımcıları korumak için Eylül 2017’de başlattı. Ancak bu karar, Blockchain teknolojisini teşvik eden politikaların uygulanmasını da zorlaştırmış oldu. Ülkenin üçüncü büyük partisi olan Bareunmirae Partisi’nin lideri Jung Byung-guk, genel olarak kripto paralarla ilgili yeni yasal teklifler getirmeye hazırlanıyor. Jung Byung-guk böyle bir teklif getirmek istemesinin nedenini şu sözlerle anlatıyor:

Diğer ülkeler, şirketlere girişimlerin sermayeyi çekmelerine yardım etmek için ICO’ları teşvik ediyor. Güney Kore hükümetinin bu şekilde geri kalmasını görmek beni çok üzüyor.

Güney Kore ICO’ları yasallaştıracak

Parti lideri, Blockchain işletmeleri ve ICO’lar ile başa çıkmanın çok fazla olumlu yanının olduğunu söyleyerek iddiasını şu sözlerle destekliyor:

İlk olarak çeşitli deneyleri aktif olarak yapmak için bir yönetmelikten bağımsız Blockchain ve kripto özel test bölgesi kurmamız lazım ki bu teknoloji zararsız bir şekilde gelişsin.

Büyük hükümet kurumları kripto ve Blockchain görev güçlerinin geleceğe yönelik ICO kılavuzları geliştirmek için Ekim ayında büyük bir konferans düzenleyecek..

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin