kripto para ve blockchain
Güney Kore kripto para ve Blockchain tasarısını yasalaştırıyor!

Güney Kore kripto para ve Blockchain tasarısını yasalaştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore hükümeti, ülkenin ilk kripto para ve Blockchain yasalarını sonuçlandırmak için acele ediyor. Bu yasalar sayesinde kripto para ve Blockchain sektörü ülkede meşru endüstriler olarak tanınmış olacak.

Bu gelişme kripto sektörü için ne ifade ediyor?

Güney Kore finansal yetkilileri başlangıç aşamasında kripto para piyasasını, yatırımcıları korumak ve Blockchain sektöründeki girişimlerin büyümesini kolaylaştırmak için daha sıkı ancak daha kapsamlı düzenleyici çerçevelerle düzenleme niyetleri olduklarını açıklamışlardı.

Bir hükümet sözcüsü bu yılın başlarında, mali makamların kripto para piyasasını düzenlemeye isteksiz olduklarını dile getirmişti. Nedeni olarak ise yerel yatırımcıların, kararın kripto paranın hükümet tarafından benimsenmesi ve kabul edilmesi anlamına geleceğini düşünmesinden korktuklarını itiraf etmişti.

Bununla birlikte, Haziran ayında, Bithumb ve Coinrail’in, yaşadığı iki güvenlik ihlalinden sonra hükümet, yerel kripto para piyasasını denetlemek için sıkı düzenleyici çerçevelerin gerekliliğini kabul etti.

Daha önce, kripto para borsaları, Güney Kore’nin başlıca finansal gözlemcisi olan Finansal Hizmetler Komisyonu’nun (FSC) kapsamı dışında, iletişim sağlayıcıları olarak yönetiliyordu. Ve şirketlerin, basit bir iletişim sağlayıcı lisansı ile ticaret platformlarını çalıştırmalarına izin veriliyordu. Bu lisans, temel sermayesi ve gereksinime gerek olmadan 40 dolar gibi oldukça ucuz bir maliyetle alınabiliyordu.

Tasarının yasalaşması ülkede kripto sektörünün bankacılık sektörü ile aynı düzenlemelere tabi tutulmasını sağlayacak

Yeni kripto para ve Blockchain tasarısının sonuçlanması ve geçmesi üzerine, dijital varlık borsaları düzenlenmiş finansal kuruluşlar olarak kabul edilecek. Ve FSC’nin kontrolü altında olacak. Kripto borsalarının ticari bankalar ve büyük çaplı finansal kuruluşlarla aynı düzeyde hizmet vermesini sağlamak için sıkı güvenlik önlemi, iç yönetim sistemi, Müşteri tanıma sistemi (KYC), Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve işlem izleme gereklilikleri devlet tarafından talep edilecektir.

Bir KFIU sözcüsü görüşleri ise şu şekilde:

Mevcut yönetmeliklere göre, kripto borsalarında para aklamanın önlenmesinde bazı engeller var. Çünkü yetkililerin şüpheli işlemleri tespit etmelerinin tek yolu bankalar aracılığıyla gerçekleşiyor. Eğer Demokratik Parti’den yasa koyucu Jae Yoon-kyung’un yasa tasarısı geçirirse, yerel makamların ticari bankalara uyguladığı düzenlemelerin aynısı kripto borsaları içinde geçerli olacak.

Yasa tasarısı eğer 2018’in sonundan önce geçerse, yeni oluşturulan kripto para ve Blockchain tasarısının, önümüzdeki yıllarda sermayenin yerel kripto pazarına daha fazla ve kolay bir şekilde akması gibi hayati bir rol oynaması bekleniyor.

Analistlerin büyük çoğunluğu, büyük dijital varlıkların fiyatının yılsonuna kadar şiddetli bir şekilde artmasını ve önümüzdeki 12 ay boyunca güçlü bir ivme yakalamasını öngörüyor. Kripto paraların bir sonraki büyük yükselişi ABD ve Japonya’nın arkasındaki dünyanın en büyük üçüncü kripto pazarı tarafından başlatılan pozitif mevzuat ile desteklenirse, pazarın hareketi önemli ölçüde yoğunlaşabilir.

Kripto para ve Blockchain tasarısının sonuçlanması ne kadar uzakta?

Güney Kore’nin 3,5 milyonluk nüfusu ile Seul’den sonra ikinci büyük şehri olan Busan gibi şehirler, önümüzdeki birkaç ay içinde tasarının geçeceği varsayımıyla, kripto para girişimleri ve Blockchain geliştirme ekipleri için hareketli ortamlar oluşturma planlarını açıkladı. Mevcut tasarının tam olarak sonuçlanması ise muhtemelen 2018’in dördüncü çeyreğini bulabilir görüşü hakim.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin