Güney Kore Strateji ve Finans Bakanlığı, kripto para kârları üzerinden yüzde 10'luk sermaye kazancı vergisi alınacağına dair çıkan haberleri reddetti.
Güney Kore Strateji ve Finans Bakanlığı, kripto para kârları üzerinden yüzde 10'luk sermaye kazancı vergisi alınacağına dair çıkan haberleri reddetti.

Güney Kore kripto para kârları üzerinden vergi alacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Strateji ve Finans Bakanlığı, kripto para kârları üzerinden yüzde 10’luk sermaye kazancı vergisi alınacağına dair çıkan haberleri reddetti.

“Şu an tek sorun, yatırımcılara ne kadar zaman vermemiz gerektiği.”

22 Haziran’da, yerel medya kuruluşu Chosun, hükümetin yatırımın büyüklüğüne bakılmaksızın kripto para satışlarından elde edilen kâr üzerinden yüzde 10 oranında bütün vergi dilimlerine aynı oranda uygulanacak bir vergi alımına hazırlandığını iddiasını üst düzey bir hükümet yetkilisinden öğrendiklerini iddia etti.

Haberde hükümet yetkilisinin yaptığı iddia edilen açıklama şu şekilde:

Kripto para yatırımlardan vergi kârı elde etmek planlarımız dahilinde. Şu an tek sorun ise sadece yatırımcılara ne kadar zaman vermemiz gerektiği ve ne zaman uygulamaya başlayacağıdır.

Hükümet, bu kârların “diğer gelirler” olarak sınıflandırılmasına karar vermişti. Çıkan haberlerde, hükümetin kripto paraları finansal veya yatırım ürünleri olarak görmediği de ileri sürüldü.

Yurtiçi vergilendirme yasalarına göre, “diğer gelirler”, kazanılmış bir gelirin aksine, düzensiz veya geçici bir gelir sınıfındadır. Söz konusu yüzde 10’luk bu verginin, bu yıl yürürlüğe girmeden önce bir ila iki yıllık ödemesiz dönemle birlikte gözden geçirilmiş bir vergi matrahına dahil edildiği düşünülüyor.

Güney Kore hükümeti kripto para kârları üzerinden vergi alınacağına dair iddiaları reddetti

Ancak, Strateji ve Maliye Bakanlığı – finansal politikaları denetleyen hükümet ajansı – raporu yalanlayarak “gerçeğinden farklı” olduğunu dile getirdi.

Rapor, hükümetin kripto para kârları üzerinden vergi almaya karar verse bile, vergilendirme ihtimalinin kayda değer bir sürede gerçekleşebileceğini de ekliyor. Raporda, ayrıca bir vergi çerçevesi uygulanmadan önce yerel kripto para birimi takasları ile ilgili herhangi bir vergilendirme bilgilerinin detaylarını belirlemek için yasal bir sistem kurulmasının gerekli olacağı vurgulanıyor.

Haziran ayında açıklanması beklenen vergi planına ilişkin önceki raporlara rağmen, Bilgi ve İletişim Bakanlığı’nın vergi bölümünün Ağustos ayında Ulusal Meclis’te vergi matrahı revizyonu yapması bekleniyor. Güney Kore hükümeti, özellikle Japonya, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere diğer ülkelerdeki vergilendirme çerçevelerini inceliyor.

İlgili haberlerde, Tayland vergi idaresi geçtiğimiz günlerde, bireysel kripto para yatırımcılarından alınan vergilerden yüzde 7 değerinde bir orandan feragat ederek, kripto yatırım getirileri üzerinden alından yüzde 15 oranında sermaye kazancı vergi yükünü azaltmış oldu.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin