Güney Kore’den tarihi hamle: Kripto para ticareti artık yasal!
Güney Kore’den tarihi hamle: Kripto para ticareti artık yasal!

Güney Kore kripto para borsalarına doğrudan müdahale ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu’nun Finansal İstihbarat Birimi (FIU), kripto para borsalarını doğrudan düzenleme altına alma planlarını açıkladı.

7 Ağustos’ta Business Korea, FIU’nun kripto borsalarını yürürlükte olan mevcut uygulamalarından dolaylı, yerel bankalara idari rehberlik sağlayarak uzaklaştırma kararını verdiğini bildirdi.

Kripto para borsalarının lisans sistemi değişiyor

Bir FIU yetkilisi, bugün yaptığı açıklamada kripto borsalarını ülkenin düzenleyici sistemine sokmak için, Güney Kore hükümetinin Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından önerildiği gibi bir kripto borsası lisans sistemi getireceğini açıkladı.

Seul’deki Ulusal Meclis Üyesi’nde düzenlenen bir duruşmada, FIU’nun yönetim ve planlama başkanı Lee Tae-hoon şunları söyledi:

FATF’in kripto para birimleri için uluslararası standartlarını yansıtan Belli Finansal İşlem Bilgilerinin Raporlanması ve Kullanılması Hakkında Kanun’un değiştirilmesi Ulusal Meclis’ten geçerse, kripto para birimleri ile kara para aklamayı önlemek mümkün olacaktır.

Lee, milletvekillerinin “ticari bankalar yoluyla dolaylı düzenlemelerden doğrudan düzenlemelere geçme” kararını onaylamaları gerektiğini kabul etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gerçek isimli hesap uygulaması geliyor

Konuyla ilgili fikirlerini beyan eden yorumcular, düzenlemelerde yapılan değişikliklerin, bankaların kripto borsalarına gerçek adlı hesaplar vermeleri gerektiğine ilişkin mevcut hükümleri entegre etmesi gerektiğini belirtti.

Bu, kripto borsalarının KYC ve AML standartlarına geleneksel finansal kurumlarla aynı şekilde uymasını sağlayacak.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


BM raporu: “Kuzey Kore nükleer programlarını finanse etmek için siber saldırılar düzenliyor”

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin