Güney Kore'nin tanınmış kripto para borsasına vergi denetimi! Neler oluyor?
Güney Kore'nin tanınmış kripto para borsasına vergi denetimi! Neler oluyor?

Güney Kore kripto para birimlerine vergi getiriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam-Ki, bugünkü parlamento finans komitesinde kripto para birimlerine vergi koymayı planladıklarını açıkladı.

Güney Kore kripto para birimlerinden vergi almayı planlıyor

Yerel haber kuruluşu Korea JoongAng Daily tarafından yayımlanan habere göre, bakanlık gelecek ay planın ayrıntılarını duyuracak. Hong komitede şu ifadeleri kullandı:

Vergi sistemini piyasa koşullarındaki değişiklikleri yansıtacak şekilde yeniden düzenlemeye devam ediyoruz. Özellikle bu yıl vergilendirilebilir kalemler ve vergi türleri listesini düzeltmek için çalışıyoruz.

Bakanlık bu yıl ocak ayında kripto para birimi gelirlerine %20 vergi getirmeyi düşünüyordu. Ancak bazıları bu tür kazançların vergi amaçlı “diğer gelir” olarak kabul edilmesi gerektiğini ve sermaye kazancı vergisini çekmeyeceğini düşünüyor.

Bununla birlikte, Kore Vergi Politikası Birliği kripto para birimlerine gelir vergisi uygulamadan önce, başlangıçta düşük seviyeli bir ticaret vergisi getiren iki aşamalı bir yapı önerdi.

“Yerel firmalar da sorumlu tutulabilir.”

Bu tekliflerden hangisinin uygulanacağı konusunda daha fazla bilgi verilmedi. Bakan ayrıca hükûmetin yeni bir dijital vergi yapısı üzerinde uluslararası görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Ülkenin yabancı firmalardan vergi gelirini artırabileceğini belirten bakan, vergiye kişisel desteğini ifade etti ve bazı yerel firmaları da dış vergilendirmeden sorumlu tutabileceklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde büyük kripto para borsası Bithumb, kripto para birimlerinin ülkede yasal olarak para birimi olarak kabul edilmemesi gerekçesiyle 69 milyon dolarlık bir vergi faturasına itiraz etmişti.

Bu arada 0,1 ETH barındıran adreslerin tüm zamanlar rekoru kırdığı ortaya çıktı. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin