Güney Kore kripto dünyasını endüstri olarak tanımladı
Güney Kore kripto dünyasını endüstri olarak tanımladı

Güney Kore kripto dünyasını endüstri olarak tanımladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore hükümeti Blockchain platformunu kapsayan endüstriyel sınıflandırma sistemini başlattığını duyurdu. Koreli medya kaynağı TheBchain’e göre Güney Kore kripto para borsasını ilk kez “endüstri” olarak tanımladı.

Açıklamada, kripto borsaları “borsa ve komisyonculuk” olarak tanımlanmaktadır. Ethereum, EOS ve NEO gibi Blockchain platformları hükümet tarafından “Blockchain tabanlı sistem yazılımı geliştirme ve tedarik işletmeleri” olarak sınıflandırılmaktadır.

Güney Kore kripto sektöründe köklü düzenlemeler yapacak

TheBchain, Ulusal İstatistik Ofisi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ve Bilgi ve İletişim Bakanlığı‘nın Haziran sonunda Blockchain endüstriyel sınıflandırma sistemini başlatmaya karar verdiğini bildirdi. Bir yetkiliye göre Güney Kore hükümeti bu ayın sonunda sınıflandırma sistemini açıklamayı planlıyor ancak detaylar hakkında konuşmak zor. Temmuz ayı sonunda beklenen açıklama öncesi 160’dan fazla kurumun görüşleri toplanıyor.

Bir çok alt sınıflandırma var

Blockchain sınıflandırma sistemi birkaç alt bölüme ayrılacak. Örneğin bir alt bölüm ‘blockchain tabanlı sistem yazılımı geliştirme ve tedarik’ olacak. Bu kategoride hükümet Ethereum, EOS ve NEO gibi Blockchain platformlarını sınıflandıracak. Solidity ve Hyperledger dağıtık defterler de bu kategoride değerlendirilicektir.

Ayrıca, blockchain teknolojisine dayalı mobil oyun yazılımlarının geliştirilmesi ve tedarik edilmesinin yanı sıra, Amazon Web Services ve Microsoft Azure gibi borsalar ve Blockchain bulut barındırma hizmetleri için bir alt bölüm de olacak. Toplamda üç ana kategori ve on alt kategori olacaktır.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Güney Kore kripto para kârları üzerinden vergi alacak mı?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin