dava edilen ripple
3. kez dava edilen Ripple kendini savunuyor

Ripple’a karşı açılan 3. dava şok etkisi yarattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para düzenlemelerinin genellikle tartışmalara ve Ripple‘in (XRP) güvenlik ihlali nedeniyle üçüncü davaya yönelik olarak ortaya koyduğu konular da dahil olmak üzere, çeşitli tartışmalara yol açtı. 3. Kez dava edilen Ripple, şu an suçsuzluğunu kanıtlamak adına savunmasını hazırlıyor.

27 Haziran’da Ripple Labs Inc. Ve şirketin CEO’su Brad Garlinghouse, güvenlik ihlali ve yasadışı fiyat manipülasyonu iddialarıyla ilgili olarak California Üst Mahkemesi tarafından verilen resmi mahkeme belgelerini aldı.

Ana davacı, Kaliforniya merkezli bir özel yatırımcı olan David Oconer. Mevcut soruşturma, son iki ayda yayınlanan üç davadan biri. Davacılar, şirketin Kaliforniya’nın Kurumsal kodu uyarınca kayıt dışı menkul kıymet satışı yoluyla kamuoyunu yanıltarak sermayenin artmasını sağladığını iddia ediyor.

Bu temel olarak, Ripple’in XRP tokenlerinin çoğunu elinde bulundurmasından kaynaklanıyor. Kripto paranın güvenlik özelliklerine sahip olduğuna inanan birçok kişi var. California Corporate koduna göre, Ripple’ın gerçekte güvenlik sahtekârlığını aktif olarak işlediği anlamına gelir.

Ripple’ın XRP tedarikini daha yüksek fiyatlara ulaşmak için kullandığı iddia edildi

Mahkeme belgeleri, Ripple’in 55 milyar XRP’yi emanete koyma konusundaki kamuoyuna duyurusuyla ilgili. Bu duyuru, önümüzdeki çeyrekte yüzde 11,59’luk bir fiyat artışına yol açtı. Kısacası, Ripple’ın, XRP arzını, piyasayı manipüle etmek için kasıtlı olarak kullandığını iddia ediyor. Davacılar ise zararlarının tam tazmini talep ediyorlar.

Ripple’ın mahkeme sunduğu savunmanın özeti şu şekilde:

XCurrent, xRapid ve xVia kurumsal çözümlerini kamuya duyururken, Ripple’in temel gelir kaynağı kullanılmış ve bunun yanında XRP’nin satışı gerçekleşmiştir. Öte yandan Ripple 2017 yılında XRP satışları yoluyla sadece brüt 180 milyon dolar elde etmiştir.

3. kez dava edilen Ripple kendini savunuyor

Ripple’in kurumsal iletişim sorumlusu Tom Channick, “XRP’nin SEC tarafından menkul kıymet olup olmadığı kararının” yorumunu yaptı. XRP’nin bir menkul kıymet olarak sınıflandırılmaması gerektiğine inanmaya devam ettiklerini söyledi.

Tüm bu iddialara yanıt olarak, Ripple, eski Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonları (SEC) başkanı Mary Jo White ve onun uygulayıcısı Andrew Ceresney’i yasal davalı temsilciler olarak sundu. Ripple Labs’ın bu davayı ciddiye almaması gayet açıktır. Çünkü sonuç ABD’de kripto para endüstrisi düzenlemeleri için en önemli örneklerden biri olabilir.

xrp 5 temmuz

Hâlihazırda Ripple (XRP), CoinMarketCap’te 3. sırada yer alırken, toplam 19 milyar doların üzerinde piyasa sermayesine sahip. Aynı zamanda piyasada şu an 39.262.097.329 XRP dolaşımı mevcut. Ve son 24 saatlik hacim ise 300 milyon doların biraz üzerinde. Ripple (XRP) yazımızın yayına hazırlandığı esnada ise yüzde 1,27 oranında artış gösterdiğini kaydediyoruz.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin