güney kore hükümeti
Güney Kore Hükümeti kripto piyasası düzenlemelerini hızlandırıyor

Güney Kore Hükümeti kripto piyasasındaki siber saldırıları önleme konusunda oldukça kararlı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore hükümeti ve yerel finans makamları, ülkenin ilk kripto ve Blockchain mevzuatını mümkün olduğunca erken bir zamanda yürürlüğe koymak istiyor. Böylece hükümet ilgili mevzuatla yerel kripto para endüstrisini meşrulaştırmış olacak ve daha sağlıklı denetleyebilecek.

Çeşitli işletmeleri ve Blockchain projelerinden kripto borsalarına kadar olan girişimleri kapsayan yeni taslak düzenleyici çerçevenin, merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesini ve uygulanmasını arttırması bekleniyor. Ayrıca yerel pazardaki kripto para borsalarının hızlı büyümesini kolaylaştırmak da hedefler arasında.

Güney Kore’de kripto borsaları güvenlik konusunda hazır bir görünüm vermiyor

Ülkenin ana finans ajansı Financial Services Commission (FSC) ‘de sanal para birimi müdahale ekibinin başkanı olan Hong Seong-ki, Bloomberg ile yaptığı röportajda, Güney Kore’deki kripto para borsalarının standart güvenlik önlemleri ile Bitcoin ve Ether gibi kripto varlıklarına dayalı milyarlarca doları saklamaya ve yönetmeye hazır olmadığını söyledi.

Sadece haziran ayında, iki büyük Güney Koreli kripto borsası Bithumb ve Coinrail’e siber saldırılar yapıldı. Ve her biri 40 milyon doları aşan zararlar ile sonuçlandı. Neyse ki, her iki ticaret platformunda da kimlikleri hala bilinmeyen hackerlar tarafından çalınan miktarı karşılayacak yeterli sermaye vardı. Ancak, iki güvenlik ihlali, yerel finansal düzenleyicileri yatırımcıları korumak için düzenleyici bir çerçevenin kaçınılmaz olduğuna ikna etmek için yeterli oldu.

Hong Seong-ki verdiği röportajda şunları dile getirdi:

Kripto piyasaları hızlı bir büyüme göstermiş olsa da, bu tür ticaret platformları güvenlik açısından yeterince hazır görünmüyor. Kara para aklamayı önleme ve yatırımcı korumasını amaçlayan, öncelikle en acil ve en önemli konuları düzenlemeye çalışıyoruz. Taslak en kısa zamanda sonuçlanmalı.

Geçtiğimiz iki yıl boyunca, Güney Kore hükümeti, kripto para işletmelerini ve blok zincir sektörünü düzenleyen potansiyel sonuçları değerlendirdi. Ve Güney Kore’deki yatırımcıların bunu bir kabullenme olarak değerlendirecekleri endişesi ile kripto para piyasasını düzenlemek için uygun bir politika aktarmayı reddetti.

Hong, röportajında ​​tasarının, genel olarak kripto borsası ve dijital varlık alım satımını hedeflemediğini söyledi. Ancak yatırımcıları koruyarak ve büyük çaplı siber saldırıları önlemek için güçlü iç yönetim sistemlerinin uygulamaya koyulduğunu da vurguladı.

Güney Kore hükümeti kripto mevzuatının potansiyel getirileri

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında, Güney Kore’deki kripto para piyasası, büyük dijital varlıkların yüzde 30 ila 40 primi ile işlem görmeye başladığı için zirveye çıktı. Bitcoin’in fiyatı ABD ve Japonya’da 19.500 dolar ile en yüksek seviyesine ulaştığında, Bitcoin değeri, sınırlı miktarda tedarik edilen hacimdeki büyük artış nedeniyle Güney Kore’de 25.000 doları aşmıştı. O dönemde, yerel kripto para borsası pazarındaki yatırımcılar, zayıf güvenlik önlemleri ve iç yönetim sistemleriyle donatılmış, hükümet tarafından tanınmamış bir piyasaya önemli miktarda para yatırmıştı.

Yerel ana akım medya kuruluşları da dahil olmak üzere analistler, kripto para borsası ve Blockchain projelerini denetlemek için yeni bir düzenleyici çerçevesinde “para cezası” uygulamasının piyasaya enjekte edilmesini istiyor. Bu sayede uygulamanın spekülatörler, para aklayıcılar, hackerlar ve sahtekârlıklara karşı caydırıcı bir önlem olarak kullanılabileceğini dile getiriyorlar.

FSC ise hükümetin yerel kripto para piyasasını iyileştirme konusunda kaydettiği ilerlemeye olan hevesini çoktan dile getirdi. Ve özellikle yetkililerin Güney Kore’deki büyük kripto para borsalarından “Kimchi Premium” u ortadan kaldırma çabalarından övgüyle söz etti.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin