Güney Kore, koronavirüs teşvik paketine Blockchain teknolojisini de ekledi
Güney Kore, koronavirüs teşvik paketine Blockchain teknolojisini de ekledi

Güney Kore hükümeti Blockchain bütçesini üç katına çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore hükümeti, Blockchain ve dağıtık defter teknolojisi (DLT) sektörlerini geliştirmek için gelecek yıl bütçesine ciddi bir fon artırımı yapmayı kabul etti.

Yeni bütçe tam 35 milyon dolar

Ülkenin Bilim ve Bilgi ve İletişim Bakanlığı, Bilgi ve İletişim Bakanlığı, Kore Demokrat Partisi ve diğerlerinin katılımıyla DLT ve Blockchain teknolojisi ile ilgili bir toplantı düzenledi. Sağlık ve Refah Bakan Yardımcısı, toplantı sırasında bakanlıkların gelecek yıl için bütçeyi yaklaşık üç kat artarak 35 milyon dolara çıkarmayı kabul ettiklerini duyurdu.

Bu yıl, Bilim ve Bilişim Bakanlığı, 41 kurumdan 72 Blockchain projesi başvurusu aldığını ve kamu sektöründe gelişmeleri için altı final projesini seçtiğini duyurmuştu. 2019’da bakanlık, seçilen projelerin sayısını on ikiye çıkardı.

Bakanlık, Blockchain çalışmalarının bir numaralı sorumlusu olacak

Aynı zamanda Bilgi ve İletişim Bakanlığı, gelecek yıl için Blockchain kuruluşlarına teknik, doğrulayıcı ve danışmanlık hizmetleri sunmaktan sorumlu olacak.

Bilim ve BİT Bakanlığı’nın ikinci bakan yardımcısı, yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisinin geleceği değiştireceği konusunda tüm ülkenin hemfikir olduğunu ifade etti ve ekledi:

Temel olarak pazarda büyümemiz gerekiyor. Ulusal meclisten kurumsal ve yasal desteğe de ihtiyacımız olacak. Kore’de Blockchain endüstrisinin gelişimi için sabırsızlanıyorum.

Güney Kore sektörü sırtlayan ülkelerden

Bu sonbaharda, Kore İnternet ve Güvenlik Dairesi (KISA), hükümetin kamu ve özel sektörde Blockchain projelerini yaymak için yaklaşık 9 milyon dolar harcama yapmayı planladığını açıklamıştı.

Ekim ayında, Güney Kore’nin Finansal İzleme Komisyonu (FSC), kripto para fonlarına yatırım yapmanın ülkenin Sermaye Piyasası Kanunu’nu ihlal edebileceği konusunda uyarmıştı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Weiss Ratings kripto paraları neye göre derecelendiriyor? En iyi kripto paralar hangileri?

sex hikaye

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin