Güney Kore kripto para hakkında çarpıcı istatistikler sunuyor.
Güney Kore kripto para hakkında çarpıcı istatistikler sunuyor.

Güney Kore, Financial Services Commission aracılığıyla yeni düzenlemeler getiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin ana finans kuruluşu olan Financial Services Commission (FSC), kripto borsalarına yönelik kara para aklama (AML) ve Know Your Customer (KYC) gereksinimlerine ilişkin yeni bir düzenleyici çerçeve ve yönergeler açıkladı.

FSC’nin kripto para işlemlerini ve kullanıcı aktivitesini sıkı bir şekilde denetlemek için ülkenin finansal izleme birimi olan Kore Finansal İstihbarat Birimi’ni (KFIU) talep ettiği biliniyor. Hareket, FSC’nin kripto borsalarına yönelik yeni para aklama önleme rehberinin bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Financial Services Commission üç bankanın araştırılmasını emretti

Yerel döviz piyasasını izlemek için daha büyük bir sürücünün bir parçası olan FSC, yetkililere, kripto borsalarına bankacılık hizmeti ve sanal hesaplar sağlayan, Nonghyup, Hana Bank ve Kookmin olmak üzere üç büyük bankayı araştırmalarını emretti.

Şu andan itibaren, kripto para borsalarının, Müşteri Durum Tespiti (CDD) ve Geliştirilmiş Durum Tespiti (EDD) yürütmek için ek olarak arka plan kontrollerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

  • Yabancılar, dijital varlıkların ticareti için yerel borsa kullanmıyorlar
  • Suçlular, para aklamak için bireylerin kişisel hesaplarını kullanmıyor
  • Şüpheli işlemleri önleme

Hükümetin uyguladığı ikinci politika, kripto borsalarına ve borsalarla ilgili banka hesaplarına giren ve çıkan fonların şüpheli hareketlerini tespit ederek, Kimchi Primlerinin ortaya çıkmasını engelliyor.

Bu yeni politikalar, Güney Koreli hükümetin yerel kripto para birimi sektörünü meşrulaştırmak niyetinde olabileceği için sektörü düzenlemek istediğini gösteriyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Güney Kore kripto para kârları üzerinden vergi alacak mı?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin