kakao, kakaopay, kripto para, kripto para haberleri
Kakao kripto para

Güney Kore devi Kakao, kripto para dünyasında dev bir adım daha atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin en büyük internet şirketlerinden biri olan ve KakaoTalk, KakaoPay, KakaoStory, KakaoTaxi programlarını işleten Kakao, kripto para dünyasına giriyor.

Şirketin yeni başlattığı KakaoPay uygulaması, ilk ayında 3 milyon kullanıcıya ulaşmıştı ve şuanda 25 milyondan fazla kullanıcısı var. Firma yaptığı açıklama ile, artık kullanıcıların uygulama üzerinden kripto para gönderip almasını entegre edeceğini söyledi. Ayrıca şirket, bu sene içinde Binance’ın Binance Coin modeline benzer şekilde kendi kripto para birimini başlatmayı da planlıyor.

KakaoPay, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerini sisteme entegre ettiğinde, diğer tüm Kakao uygulamaları kripto para birimi ödemelerine uyumlu hale gelecek. Kakao, kripto para birimlerini 2018 yılı sonuna kadar KakaoPay’e entegre etmeyi planlıyor. Bu sayede milyonlarca kullanıcısı olan KakaoTaxi, KakaoTalk ve diğer Kakao uygulamaları da yakında kripto para birimlerini kullanabilecekler.

Geçtiğimiz yıl Kakao’nun bir yan kuruluşu olan Dunamoo, Güney Kore’deki ilk kripto para birimi borsası olan UpBit’i piyasaya sunmuştu. Bir kaç ay içinde UpBit piyasadaki en iyi beş kripto para borsalarından biri oldu. Dunamoo’nun UpBit’in lansmanı, analistler tarafından Kakao’nun kripto para piyasasına girişin ilk hamlesi olarak görülüyordu.

Kakao geçtiğimiz yıl kripto para dünyasında yakaladığı başarıyı genişletecek

UpBit’in muazzam başarısı ve yerel yatırımcılardan gelen yoğun talep, şirketib piyasaya yönelmesine yol açmıştı. Bithumb gibi diğer şirketler, kripto paraları mevcut ödeme altyapılarına entegre etmek için WeMakePrice ve Yeogi Eottae gibi ülkenin en büyük e-ticaret platformları ve perakendecileri ile büyük ortaklıklar kurmuşlardı.

Kakao’nun Güney Kore’deki pazar payı,mesajlaşma, taksi hizmeti ve fintech alanlarında yüzde 90’ı aşıyor. KakaoPay, yerel pazardaki en baskın fintech uygulamasıdır. KakaoPay, hem küçük hem de büyük işlemlerin gerçekleştirilmesinin yanı sıra, kredi kullanılan ve sanal banka hesapları sağlayan bir uygulama olduğu için, Güney Kore bankacılık sistemine alternatif olarak kullanılmaktadır.

Kakao tarafından yapılacak kripto para birliğinin entegrasyonu ile, Kakao’dan yararlanan on milyonlarca insana Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralar ile ödeme imkanı verilecek. Kakao’nun Güney Kore pazarındaki hakimiyeti, nerdeyse her akıllı telefonda Kakao uygulamalarının yüklü olduğu bir noktaya geldi.

Güney Kore’nin en büyük otel rezervasyon platformu Yeogi Eottae, kripto para birimlerini ödeme seçeneği olması için ülkenin en büyük kripto para birimi Bithumb ile ortaklık kurmuştu.

Bithumb, Güney Kore’deki kripto para biriminin benimsenmesini arttırmak ve Güney Korelilerin kripto paralarını günlük olarak teknik sorunlar olmaksızın harcayabilmeleri için Güney Kore’deki birçok restoran, kafe ve yiyecek serisine kripto para birimi ödeme noktaları tedarik etmeye başladı.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin