binance, hack, hacker, ödül, kripto para, kripto para haberleri
Binance hack

Binance, hackerları yakalayana büyük bir para ödülü vaat etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta üçüncü parti yazılımlarından API anahtarlarının çalınmasından dolayı bir çok kullanıcısı mağdur olan Binance, hackerları yakayana para ödülü vaat etti

Binance kripto para borsası 7 Mart olayında yer alan hackerları yakalayan kişiye 250.000 dolarlık bir ödül teklifinde bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, herhangi bir yargı alanında yasal bir tutuklama ile sonuçlanacak bilgiyi temin eden ilk kişiye, Binance borsasının kendi coini olan BNB verilecek. Eğer bu bilgi birden fazla kişi tarafından gerçekleşirse, ödül ona göre bölüşülecek.

Açıklamada Binance, kripto para topluluğunda suç ve etik olmayan davranışları ele almak için uyumlu çabaların önemini vurgulamakta. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Güvenli bir kripto topluluğunu sağlamak için, sadece savunma yapamayız. Hack olayları gerçekleşmeden önce bunu aktif olarak engellemeliyiz. 7 Mart’ta gerçekleşen Binance kripto para borsasında ki hack girişimi başarılı olmamasına rağmen, geniş çaplı ve organize bir çaba olduğu açıktı. Bunun peşine düşülmesi gerekiyor.”

Binance, hackerları yakalayana büyük ödül vaat etti ve gelecekte bu politikayı sürdüreceğini açıkladı

Şu anki ödülüne ek olarak, Binance’deki gelecekte olacak herhangi bir hack girişimi engellemesine ödül olarak olarak verilecek 10 milyon dolarlık bir reserv ayırdığını açıklandı. Kripto para borsası yaptığı uygulamayı diğer kripto para borsalarında yapması için bir çağrıda bulundu.

Yatırımcılar, hesaplarındaki düzensiz ve yetkisiz işlem davranışlarının olduğunu söyleyerek Binance’ı güvenlik ihlallerine karşı uyarmıştı. İki faktörlü koruma sistemine rağmen, Üçüncü parti yazılımlardan API anahtarlarını çalan hackerlar, geçtiğimiz hafta borsada ki kullanıcıların hesaplarındaki paralar ile alım satım yapmıştı. 7 Mart tarihinde gelişen olaylardan 1 gün sonra kripto para borsası sorunu düzelterek tekrar faaliyetlerine devam etmişti.

Cointelegraph

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin