Güney Kore borsalarında, bitcoin, altcoin
Güney Kore borsalarında, bitcoin, altcoin

Güney Kore borsalarında kripto para çeşitliliği neden az?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok yatırımcı Bithumb ve Korbit gibi Güney Kore borsalarında neden sadece birkaç kripto para birimi listelendiğini merak ediyor.

Düşük arz

2017’de 300 milyon doların üzerinde kazanç elde eden Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Bithumb’da sadece 12 kripto para birimi var. Yerel pazarda en büyük üçüncü kripto borsası olan Korbit, Bithumb’dan daha az kripto para birimi kullanıyor.

Güney Kore kripto para borsaları oldukça dikkatli davranarak, pazardaki belirli kripto para birimlerine olan talebi dikkatli bir şekilde analiz ediyorlar. Yerel pazarda kripto para birimleri için önemli miktarda talep var, ancak Güney Kore pazarında daha az arz mevcut.

Sonuç olarak yatırımcılar, kripto para birimlerinde arz çok olmadığı için küresel ortalama oranlardan daha yüksek oranlarla kripto dövizleri satın alırlar.

Güney Kore borsalarında adım atılmadan önce uzun bir araştırma süreci var

Özellikle, Qtum ve Zcash’i eklemeden önce, Bithumb, iki kripto para birimi talebinin uzun vadede devam etmesini sağlamak için birkaç aylık bir risk değerlendirmesi ve analizi gerçekleştirdiği söylendi.

Güney Koreli yatırımcılar piyasadaki tüm kripto dövizleri ile ilgilenmiyorlar. Örneğin Bithumb’da, EOS kripto parası, Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Dash, Monero ve Zcash’den oluşan günlük ticaret hacminden daha büyüktür. Bundan dolayı Bithumb için 7 büyük kripto para birimi kombinasyonundan daha popüler olan kripto paraların listelenmesi, şirket için 7 kripto para birimi desteği eklenmesinden daha yararlıdır.

Yabancı yatırımcıya kapalı

Ayrıca Güney Kore pazarı yabancıların kripto para birimlerine fiat ticaretine artık izin verilmemesi anlamında kısıtlanmış durumda. 20 Ocak’ta yabancılar için ticaret yasağı konulmadan önce bile, yabancı para birimleri karşılığında kripto döviz ticaretinde limitlenmişti.

Örneğin yerel borsalarda belli bir kripto paraya talebin az olması ve arzın fazla olmasından dolayı borsalarda alış satış emirlerinin düzenli olması ve bu kripto paraların desteklenmesine devam edilmesi zorlaşmaktadır.

Diğer bölgelerde madenciler, borsalara önemli miktarda kripto para katkısı sağlıyor ve çoğu kripto para biriminin likiditesini artırıyor. Güney Kore pazarında büyük ölçekli madencilik merkezi olmamasından dolayı küresel piyasadaki hemen hemen her kripto paranın arzı Güney Kore’de sınırlıdır.

Yabancılar ve yurtdışında ki madenciler kripto para birimlerini yerel pazara getirememekte bu yüzden arz yerel pazardan gelmek zorundadır.

Aralık ayında Çin’den birkaç madenci, Güney Koreli kripto para pazarında Çin’de kazılmış Bitcoin ve diğer kripto paralarını sattığı için Güney Kore’de tutuklandı.

UpBit

Güney Koreli borsalar tarafından az miktarda kripto para birimi tahsil edildiğinden, UpBit’in ilk çıkışı yerel yatırımcılar tarafından büyük bir hevesle beklendi. Aylar içinde Bithumb’ın arkasından piyasadaki en büyük ikinci kripto para borsası oldu.

UpBit, KakaoTalk ve KakaoPay operatörü Kakao’nun yan kuruluşu Dunamu tarafından işletiliyor. Platform Bittrex’te listelenen tüm kripto para birimlerini listelemesine izin veren stratejik bir ortaklığa sahip.

Bu tarihe kadar, UpBit, Güney Kore’de 100’den fazla kripto para birimi desteği ile ülkede bu kadar çok kripto para ile borsa işleten tek şirket oldu.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin