Google, Bitcoin,Cüzdan
Google, Bitcoin,Cüzdan

Google, Bitcoin fiyatlarında oldukça etkili

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz 6 ayda gerçekleştirilen analizler gösteriyor ki Google, Bitcoin fiyatlarında oldukça etkili. Bu analizler aranma sayısı ve Bitcoin fiyatları arasında ciddi bir bağlantı olduğunu ortaya çıkardı

Günümüzde birçok kişi Bitcoin fiyatını öğrenmek için Google’ı kullanıyor. Datatrek Research’in Bitcoin’i takip eden ilk analisti olan Nick Colas CNBC’ye yaptığı açıklamada, Bitcoin’deki bir sonraki rallinin başlamasında etkili olacak kilit olay Google arama ve takip eden kripto para cüzdanı oluşturma işlemlerini gözlemlemek olduğunu söyledi.

Ocak ayında yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı her ikisi de düşüş yaşadı. Bu ay Google’da “Bitcoin ve Kripto para cüzdanı” kelimelerinin aranma sayısı geçtiğimiz aya göre oldukça geriledi.

Google, Bitcoin ile son derece ilişkili

ARK Invest şirketi çalışanlarından Chris Burniske daha önce Google arama trendlerini açıkça gösteren bir BTC / USD döviz kuru işaret etmişti. Yani Colas bu bağlantıyı kuran ilk analist değil. Burniske, buna “Erdemli Satoshi döngüsü” adını vermişti ve en azından Ağustos 2017’e kadar geriye doğru gittiğini kanıtlamıştı. Bugüne kadar “Bitcoin” kelimesi Google’da 341 milyon kez aratıldı. Colas CNBC’e verdiği röportajda şunları söyledi:

Küresel düzeyde yaklaşık yüzde 60’lık bir pazar payı olan Google’da” Bitcoin” kelimesini arayan kişilerin sayısına bakarak, ilginin yoğun olduğunu çok iyi anlıyoruz. Veriler, son 90 gün içinde gördüğümüz fiyat trendlerini tam olarak yansıtıyor.

Bu ay daha az insan Bitcoin’i araştırıyor ve bu azalan ilgi ile beraber Aralık ayında yaklaşık 20.000 $ fiyatlarını gördüğümüz Bitcoin şuanda 10.000 – 12.000 $ aralığında işlem görüyor. Colas, Google aramaları tarafından belirlenen ilgi düzeylerinin Bitcoin’in “kopuşları” ve “çekilişleri” için kesin destek gösterdiğine karar verdi.

“Noel Baba Rallisi”

Amerika Birleşik Devletleri’nde, 17 Aralık’a kadar olan Şükran Günü tatili sırasında Google’ın Bitcoin aramaları, kripto paraları saklamak için açılan cüzdan sayısında patlama yaratmıştı. Colas, arama trendlerinin bu dönem boyunca rokete bağladığını ve Bitcoin fiyatının iki haftada iki kat artarak yaklaşık 20.000 dolara çıktığını belirtti. Tabii ki ilerleyen günlerde Bitcoin fiyatındaki güç devam etmedi ve arama sayılarının düşmesiyle beraber Bitcoin fiyatıda düşüş yaşadı.

Şükran günü tatili sırasında bir başka popüler arama terimi “kredi kartı ile Bitcoin satın alma” idi. Discover Ceo’su David Nelms’in kredi kartı ile Bitcoin alınamayacağına dair yaptığı açıklamadan sonra hem aramalarda hemde fiyatta düşüş başladı. Google’da Bitcoin kelimesinin arama sayısının neden azaldığı hala belirsizliğini koruyor. Ancak yine beklenmedik bir şekilde olumlu gelişmeler yaşanabilir. Bunu tahmin etmek oldukça zor. Colas sözlerini şu cümleyle bitirdi:

Bu andan itibaren piyasanın daha da büyümesini hızlandıracak olumlu haberlerin peşine düşemeliyiz

 

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin