Güney Kore borsaları
Güney Kore borsaları

Güney Kore borsalarında teftiş alarmı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’de faaliyet gösteren 33 kripto para borsasını bünyesinde barındıran The Korean Blockchain Industry Association, ülke genelinde 21 borsayı teftiş edeceklerini duyurdu. Böylece Güney Kore borsaları, Aralık ayında yürürlüğe giren düzenlemelerin ardından ilk kez değerlendirilmiş olacak.

Geçtiğimiz sene yürürlüğe sokulan bazı düzenlemelerin uygulanıp uygulanmadığı konusunda bir değerlendirme yapmaya hazırlanan birlik, bünyesinde bulunan 33 borsanın 21’ini denetleyeceğini ifade etti.

Conione, Bithumb ve Korbit de değerlendirilecek

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından üçü olarak gösterilen Conione, Bithumb ve Korbit de bahsi geçen 21 borsa arasında yer alıyor. Haliyle yapılacak değerlendirmeler, pek çok kullanıcıyı yakından ilgilendiriyor.

2017 yılının son ayında Güney Koreli yetkililerce bazı kripto para birimlerine birtakım düzenlemeler getirilmişti.

Güney Kore borsaları düzenlemelere uyuyor mu?

Birlik, Güney Koreli finansal yetkililerin kripto para yönetmeliklerini değerlendirmeye başlamasından sonra içeriden öğrenenlerin ticareti ve piyasa manipülasyonu da dahil olmak üzere kripto para birimi borsalarında belirli etik kodlar dizisi kurmayı planladığını açıklamıştı.

Güney Kore menkul kıymetleri arasındaki kendi kendini düzenleme hareketi, ülkedeki Bitcoin çılgınlığına ilişkin Aralık 2017’deki endişeleri hafifletmek adına gerçekleştirilmişti. Bunun yanı sıra ticarette daha fazla şeffaflık sağlamak ve Güney Koreli yatırımcıların Bitcoin’e ilgisini arttırmak da hedefler arasında yer alıyordu.

coisntelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin