Bank of America, ABD Merkez Bankası için dijital paranın (CBDC) kaçınılmaz olduğunu iddia ediyor
Bank of America, ABD Merkez Bankası için dijital paranın (CBDC) kaçınılmaz olduğunu iddia ediyor

Bank of America yıllık raporu ortalığı karıştırdı: “Kripto para birimleri iş modelimizi tehdit ediyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük finansal kurumlarından olan Bank of America, yıllık raporunda kripto para birimlerinin, kurumun iş modeline yönelik bir tehdit olduğunu belirtti.

Bank of America kredi kartıyla kripto para ticaretini yasaklamıştı

22 Şubat tarihli ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile açılan raporda, bankanın yeni mali yıla girerken karşılaştığı bir dizi ekonomik, jeopolitik ve operasyonel risk listeleniyor.

Geçtiğimiz günlerde kripto para birimleri satın almak için kredi kartı kullanımını yasaklayan banka, bu ve benzeri politikaların firma müşterilerine mal olabileceğini belirtti.

Müşteriler, kripto paralar gibi spekülatif veya riskli gördüğümüz alanlarda iş yapan veya ürün sunmuş diğer piyasa katılımcılarıyla iş yapmayı seçebilir.

“Önemli harcamalar yapmak zorunda kalabiliriz.”

Toplam varlık bakımından ABD’nin ikinci en büyük bankası olan Bank of America, kripto para birimleri ve diğer fintech yeniliklerinin yaygın bir şekilde benimsenebilmesi için mevcut hizmetleri güncellemek gerektiğini; yeni başlayan firmalarla rekabetçi kalabilmek için ise bankanın önemli harcamalar yapmak zorunda kalabileceğini belirtti.

İnternet hizmetleri, kripto para birimleri ve ödeme sistemleri de dahil olmak üzere yeni teknolojilerin yaygın şekilde benimsenmesi, mevcut ürünlerimizi ve hizmetlerimizi değiştirmek veya değiştirmek için önemli miktarda harcama gerektirebilir.

“Fon hareketlerini takip etme kabiliyetimiz sınırlanabilir.”

Bank of America, iş modeline yönelik temel tehditlerin yanı sıra kripto para birimlerinin ve diğer gelişmekte olan teknolojilerin kurumun para aklamayla mücadele kurallarına uyma yeteneğini sınırlayabileceğini belirtti.

Kripto para birimleri gibi gelişen teknolojiler, fon hareketini takip etme kabiliyetimizi sınırlayabilir. Bu durum; kanunlara uyma kabiliyeti, algılama ve raporlama yeteneklerini iyileştirme, kontrol süreçlerinde çeşitliliği azaltma ve gözetim yükümlülüğümüze bağlılığımızla değişkenlik gösterebilir.

Raporda yer alan ifadeler çok önemli

Raporun küçük bir kısmında yer almasına karşın bu bölümler, kripto para birimlerinin bir gün çok daha büyük kitlelerce benimsenmesi ihtimalinden ötürü duyulan endişenin kamusal ağızdan ilk itirafını temsil ediyor.

Birçok önemli finans kuruluşu, kripto paraların potansiyelinin farkında. Bank of America’nın da yıllardır kripto para ile ilgili patentler aldığı biliniyor.

Şimdiye dek bu teknolojileri işlevsel ürünlere dönüştürmeyi reddeden banka, yaygın kripto para kullanımının hiçbir zaman mümkün olmayacağına yönelik açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin