Güney Kore, 9 milyon dolarlık Blockchain yatırımı gerçekleştiriyor.
Güney Kore, 9 milyon dolarlık Blockchain yatırımı gerçekleştiriyor.

Güney Kore, Blockchain’e yapacağı dev yatırımla gündemde: 9 milyon dolar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore, Blockchain’e 9 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Yapılan açıklamaya göre ülke hükümeti, ülkedeki Blockchain geliştirmeleri için altı adet pilot uygulama gerçekleştireceğini duyurdu.

Orta ve uzun vadeli bir plana dev yatırım: 9 milyon dolar

Ülkenin Bilim ve Bilişim Bakanlığı Perşembe günü bir Blockchain geliştirme stratejisi yayınladı ve Kore hükümetinin ülkenin Blockchain teknolojisini genişletmek için orta ve uzun vadeli bir plan arayışının bir parçası olarak 2019’un sonuna kadar toplamda 9 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığını söyledi.

BİT Bakanlığı, kamu sektöründeki Blockchain’i yürütmek için diğer hükümet kurumlarıyla birlikte çalışmaya öncülük edeceğini de sözlerine ekledi. Genel olarak hayvan tedarik zinciri yönetimi, gümrükleme, online oylama, gayrimenkul işlemleri, sınır ötesi e-belge dağıtımı ve nakliye lojistiği üzerinde durulacağını belirtti.

Kore Blockchain kullanımında hayvancılığı ön planda tutacak

Bir rapora göre hedeflenen, dağıtık bir ağ kullanarak kamu hizmetlerinde bilgi paylaşımı verimliliği ve şeffaflığını iyileştirmek.

BİT Bakanlığı, hayvancılıkla ilgili bilgilerini ıslah eden bir sistemi kurmak için Tarım, Gıda ve Köyişleri Bakanlığı ile işbirliği yapacağını açıkladı.

“Dünyanın en iyi ülkelerine fark atacağız.”

Bakanlık şunları söyledi:

Blockchain teknolojisini geliştirmek için bir yol haritası oluşturacağız ve dünyanın en iyi ülkelerine kıyasla 2022 yılına kadar teknoloji seviyesinin yüzde 90’ını güvence altına alacağız.

Ayrıca bakanlık, bir Blockchain araştırma merkezini genişletmek için altı yıla kadar yılda 720.000 dolar yatırım yapacaklarını söylüyor. Amaç, öğrencileri yeni teknoloji konusunda  eğitmek ve 2022’de 10.000 Blockchain uzmanını yetiştirmek.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin