Güney Kore Blockchain Birliği
Güney Kore Blockchain Birliği raporunu yayınladı…Ortalık karıştı!

Güney Kore Blockchain Birliği raporunu yayınladı…Ortalık karıştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Blockchain Birliği, geçtiğimiz hafta Bithumb ve UPbit de dahil olmak üzere 12 adet kripto para borsası için, uygun güvenlik önlemleri ve iç yönetim sistemlerine sahip olduğunu onayladı.

Çeşitli yerel yayınlar, Bithumb, UPbit, Gopax, OKCoin Kore, Korbit, Coineone, CoinZest, CPDAXX, HanbitKor, Huobi Kore ve NeoFrame ve DexKor’un, kripto para endüstrisini ve Blockchain sektörünü denetleyen Güney Kore Blockchain Birliği tarafından onaylandığını bildirdi.

Güney Kore Blockchain Birliği’nin açıklanmasının ardından, yerel yayınlar kripto para piyasasına resmi bir şekilde meşrulaştırma geleceği öngörüsü ile yeni bir sermaye dalgasının kripto para piyasasına girmesinin beklendiğini bildirdi. Ve kripto ticaret platformlarını düzenlenmiş finansal kuruluşlar olarak tanınması da diğer bir avantaj olarak görülüyor.

Yatırımcılar Güney Kore Blockchain Birliği onayından memnun değil

Güney Kore’deki yatırımcıların çoğu, Güney Kore Blockchain Birliği’nin Bithumb’u onaylaması konusuna tepki göstererek, bu olumlu habere karşı olumsuz yorumlarda bulundular.

Haziran ayında, Güney Kore’deki en büyük kripto para borsası olan Bithumb, toplam zararı 40 milyon doları aşan bir siber saldırıya uğramıştı.

Bu tedirgin edici olay ile birlikte, yerel yatırımcılar uzun yıllardır Güney Kore’nin önde gelen kripto borsası Bithumb’a olan güvenini yitirmeye başladılar. Çünkü borsa güvenlik ihlali sonrasında tüm para yatırma çekme işlemlerini durdurdu. Yaklaşık bir aydır devam eden bu sürecin ne kadar daha devam edeceğine dair ise her hangi bir bilgi bulunmuyor.

Bithumb’un, kullanıcıların fonlarını geri çekmesini engelleme kararı, hükümetin, usanmadan Güney Kore’nin kripto pazarında ortadan kaldırma mücadelesinin yeniden ortaya çıkmasına neden oldu.

Haziran ayında düzenlenen basın toplantısında, Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) başkanı Kim Yong-bum şunları söyledi:

Hükümetin pratik politikaları,“ Kimchi Premium ”un Güney Kore’de kaybolmasına neden oldu. Zirve yapan yerel kripto para borsası pazarındaki “Kimchi Premium”, talepteki ve spekülasyondaki sıra dışı artış nedeniyle yüzde 50’ye ulaştı. Şu an itibariyle, kripto paraların fiyatı, Güney Kore kripto para piyasasında istikrarı gösteren diğer pazarlarla neredeyse aynı.

Genel görünüm olumlu gözüküyor

Güney Kore Blockchain Birliği’nin duyurusu, iş uygulamalarını ve operasyonlarını değil, güncel olarak yürürlükte olan kripto borsalarının güvenlik sistemlerini değerlendirdi.

Güney Kore Blockchain Birliği’nin bulgularının piyasaya sürülmesiyle birlikte, Güney Kore hükümeti, kripto para piyasasını ilerletmek için çalışan yeni şirket ve şirketlerin büyümesini daha da kolaylaştırmak için yerel kripto döviz piyasası ve Blockchain sektöründeki düzenlemeleri sıkılaştırmayı planlıyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin