Bu Hindistan'ın ilk Bitcoin gasp davası olabilir
Bu Hindistan'ın ilk Bitcoin gasp davası olabilir

Bu Hindistan’ın ilk Bitcoin gasp davası olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu Hindistan’ın ilk Bitcoin gasp davası olabilir. Hindistan’ın Amreli ilçesinin yerel suç biriminden memurlar, işadamını kaçırmaya ve 120 milyon rupi değerindeki 200 Bitcoin’ini zorla almaya çalışmakla suçlanıyor. Onlara ek olarak, memurların iş adamını aldıkları 320 milyon rupi kefaletle serbest bıraktığı da belirtiliyor. Suç Soruşturma Daire (CID), bu yüksek profilli davayı incelemek için özel bir ekip oluşturdu.

Gasp davasında, 120 milyon rupi değerindeki 200 Bitcoin çalındı

Suratlı inşaatçı ve emlakçı Shailesh Bhatt, Amreli ilçesinin yerel suç birimindeki polis memurlarını adam kaçırmak ve 120 milyon rupi değerindeki 200 Bitcoin’inin zorla almaya çalışmakla suçladı. Aynı zamanda iş adamının polis memurlarına ek bir 320 milyon rupi kefalet ödenerek serbest bırakıldığı da iddialar arasında.

Davada sanık olan tüm suçlular, çoktan kayıplara karıştı

23 Şubat’ta işadamı tarafından yapılan şikâyetle ilgili olarak, Suç Soruşturma Dairesi (CID)’nde polis genel müdürü olan Ashish Bhatia, Hindustan Times’a, konuyla ilgili şunları söyledi:

Olaya karışan ki polis memuru Babu Der ve Vijay Vadher’in 08 Nisan tarihinde tutuklandı. Diğer tüm sanıklar ise çoktan kayıplara karışmış. Davayı soruşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Suçla ilgili olarak sekiz polis memuru işten ayrılırken davadaki sanık ve baş isim olarak Amreli yerel suçlar denetçisi Anant Patel yer alıyor.

Bu Hindistan’ın ilk Bitcoin gasp davasında “Bitcoin transferi” konusu belirsiz

Olay ise 11 Şubat günü iş adamı Shailesh Bhatt’ın ifadesine göre polis tarafından Gandhinagar’a gitmesi istendiğinde oldu. Daha sonrasında polis memurları tarafından kaçırılan ve Bitcoin’lerinin belirsiz bir hesaba aktarılması istenen iş adamı, bir çiftlik evine götürüldü. Polis, Bitcoin transferine dair herhangi bir kanıt bulamasa da yapılan diğer suçlamaları onayladı. Ayrıca suçlamanın diğer iddiaları da kontrol ediliyor.

Shailesh Bhatt’ın bu suç için neden hedef seçildiği konusu araştırılıyor

Hedef olarak neden Shailesh Bhatt’ın seçildiği ise kafalarda soru işareti oluşturuyor. Kendisinin hedef haline getirilmiş olması, muhtemel olarak sahip olduğu Bitcoin’lerin çalıntı olabileceğini akıllara getiriyor. Bununla birlikte belirsiz olan şey, Shailesh Bhatt’ın bu suçu için neden hedef seçildiği konusu. Kendisinin hedef olması, muhtemel olarak sahip olduğu Bitcoin’lerin çalıntı olabileceği konusunu güçlendiriyor. Shailesh Bhatt konuya yönelik şunları söyledi:

Bu konu polisin değil de soruşturma için daha yüksek bir makamın müfettişine verilmiş olmalıydı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Businessinsider

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin