gunes enerjisi
Maliyetleri düşüren güneş enerjisi kripto madenciliğinin geleceği mi?

Güneş enerjisi kripto madenciliğinin geleceği mi? Maliyetleri ne kadar düşürür?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa koşulları ve elektrik maliyetleri, kripto para madencilik karlılığını önemli ölçüde azaltıyor. Sonuç olarak, büyük ve küçük ölçekli kripto para madencileri, işletme madenciliği maliyetlerini azaltmak için yenilenebilir enerjiye (güneş enerjisi) yönelmek zorunda kalıyor.

Güneş enerjisi kripto madenciliğinin geleceğinde önemli bir rol oynayabilir

Kripto para madencileri, Bitcoin (BTC) ilk zamanlarından bu yana maliyetlerini düşürmeye çalışıyorlar. Şu dönemde kripto para piyasa koşullarının olumsuz seyretmesi, bu çabaların gittikçe daha önemli hale gelmesine neden oluyor.

Sonuç olarak, bazı madenciler artık faaliyetlerini yürütmek için güneş enerjisi kullanıyor. Örneğin, Reddit kullanıcısı “cadese” maliyetleri önemli ölçüde azaltmak için güneş panelleri kullandığını iddia ediyor.

https://twitter.com/nderchris/status/1105781662401605633

Bitcoin madenciliği beni güneş enerjisi kullanmaya zorluyor. Madencilik cihazlarımı gündüz çalıştırmak için güneş panelleri kurdum. Sadece evim ısınmakla kalmıyor, madencilik maliyetini de yüzde 75 oranında düşürüyorum. Bu sadece en ucuz enerji biçimi değil, aynı zamanda elektrik dağıtım maliyetinden ve vergisinden de kurtuldum.

Yenilenebilir enerji ile Bitcoin madenciliği önceki dönemlerden daha yaygın hale geliyor

Kasım 2018’de, CoinShares Research, Bitcoin madenciliğinin eğilimlerini, maliyetlerini ve enerji tüketimini inceleyen bir bildiri yayınladı. Yazarlara göre, çalışma Bitcoin madenciliğinin çoğunun mevcut yenilenebilir enerji kaynakları içeren küresel bölgelerde olduğunu gösteriyor. Ayrıca, rapor madenciliğin yaklaşık yüzde 80’inin yenilenebilir enerji tarafından desteklendiğini vurguluyor.

Güneş panellerinin kullanımı standart elektrikten daha uygun maliyet imkanı tanıyor. Örneğin, Azultec Cube300, madencilerin “yenilenebilir enerji kullanma ve üretilen ısının yüzde 72’sini geri kazanma” seçeneğiyle kripto para üretebileceğini iddia ediyor.

Bu durum aynı zamanda küçük ölçekli madenciler için, bir çözüm haline geliyor. Örneğin, Cryptosolartech, birincil amacın yenilenebilir enerjilerle çalışan en büyük kripto para madencilik çiftliğini geliştirmek olan bir proje. Cryptosolartech web sitesine göre:

Cryptosolartech’te, pazardaki en iyi donanıma ve teknolojiye sahip olduğumuz için büyük havuzlarla rekabet eden 3.000 özel ASIC’e güveniyoruz. Madencilerimize kendi fotovoltaik (güneş pili) tesislerimiz tarafından üretilen yenilenebilir enerji sağlanıyor. Böylece faaliyet, verimli ve sürdürülebilir bir uygulama haline geliyor.

Konut, ticari ve endüstriyel güneş enerjisi tesisatlarının sağlayıcısı olan Solar Alliance Energy Inc. gibi şirketler, yenilenebilir enerjinin kripto para endüstrisinin gelişimini desteklemek için üstleneceği şaşırtıcı role odaklanıyor.

2018 Kasım’ında, Solar Alliance Energy, NuYen Blockchain ile Illinois, Murphysboro’daki kripto para madencilik tesisinin geliştirilmesi için bir anlaşma imzaladı. Bu tesis, “Murphysboro Community Through Green Energy Jobs” girişimini destekliyor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin