featured

Güncel piyasa analizi: Bitcoin ve altcoinler değer kaybediyor! Kripto para piyasalarının günlük değeri 40 milyar dolara düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Merkez Bankası FED’in faiz artırımlarına ara verdiğini açıklamasından kısa bir süre sonra Bitcoin keskin bir düşüş yaşadı ve son ayların en düşük seviyesine geriledi. ETH, XRP, ADA, DOT, LTC, AVAX ve diğer birçok altcoin yüzde 5-7 oranında değer kaybederken çoğu altcoin daha da kötü durumda.

Bitcoin 25 bin doların altına düştü

SEC’in Binance ve Coinbase’e karşı açtığı davaların ardından salı günü toparlanmasına rağmen geçen hafta BTC için pek de iyi geçmedi. Hafta sonu yaklaşırken Bitcoin bir kez daha 27.000 dolardan 26.000 doların altına düştü.

Bitcoin 26.000 dolar civarında seyrettiği için hafta sonu biraz daha olumlu geçti. Yeni haftanın ilk birkaç günü de benzer bir seyir izledi ve kripto para birimi bu seviyede işlem gördü. Ardından FED Başkanı Jerome Powell’ın temel faiz oranlarını artırmaya yönelik para politikasını durdurmasının beklendiği ABD FOMC toplantısı geldi. Powell’ın gerçekten de açıkladığı şey buydu, ancak biraz şaşırtıcı bir şekilde Bitcoin’nin fiyatı üzerinde olumsuz bir etkisi oldu.

İlk birkaç saat boyunca nispeten hareketsiz kaldıktan sonra Bitcoin, mart ortasından bu yana ilk kez 25.000 doların altına düştü. Kısa bir süre sonra sıçrama yapmaya çalışmasına rağmen varlık hâlâ bu seviyenin altında işlem görüyor.

Piyasa değeri 485 milyar dolara düşerken altcoinler üzerindeki hakimiyeti sessizce yüzde 47,5’te duruyor.

altcoin
BTCUSD. Kaynak: TradingView

Altcoinler sert düşüşte

Alternatif coinler güneye doğru inerken BTC’yi takip etti. Ethereum, yüzde 6’nın üzerinde değer kaybederek büyük hacimli alternatifler arasında en kötü performans gösterenler arasında yer aldı. Sonuç olarak ETH, 1.650 doların altına inerek son ayların en düşük seviyesine geriledi.

Ripple, Cardano, Litecoin, Polkadot, Polygon ve Avalanche da benzer oranlarda değer kaybetti. Binance Coin, Dogecoin, Tron, Solana ve Shiba Inu da daha az acı verici bir şekilde de olsa kırmızıda.

Orta ve düşük sermayeli altcoinlerde zarar gördü. En dikkat çekici günlük düşüşlerden bazıları Lido DAO, Arbitrum HBAR, XLM ve TONCOIN’den geliyor. Genel olarak toplam kripto piyasa değeri 40 milyar dolar azaldı ve imrenilen 1 trilyon dolar sınırının altına inmeye çok yakın.

Bitcoin
Kripto Para Piyasasına Genel Bakış Kaynak: Quantify Crypto

cryptopotato

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin