kripto haberleri
Güncel Kripto haberleri: Bank of America, Hindistan düzenlemeleri, Tether ile ilgili son gelişmeler ve dahası…

Güncel Kripto haberleri: Bank of America, Hindistan düzenlemeleri, Tether ile ilgili son gelişmeler ve dahası…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore kripto para borsası Bithumb, 355.000 dolarını siber saldırı sonucu kaybettiği iddiasıyla davalık olduğu bir yatırımcısına karşı davayı kazandı. Ahn Park, 30 Kasım 2017’de hesabına 400 milyon Kore wonu yatırmasından birkaç saat sonra  paranın kaybolduğunu iddia ediyordu. Park, Bithumb’un yeterli güvenlik önlemi almadığını iddia etti. Ancak yargıç, Bithumb lehine karar verdi.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, yeni Bitcoin Cash (BCH) hard forku Bitcoin Cash SV (BSV) adını ‘çöp bidonundaki ateş” olarak nitelendirdi.

Hindistan hükümeti 2019 yılında kripto para düzenlemesini gerçekleştirebilecek mi?

New Indian Express’in yakın tarihli bir raporuna göre, Hindistan hükümeti tarafından kripto paraları düzenlemek üzere kurulan bilimler arası branşlardan oluşan bir komite tam bir yasakla ilgilenmiyor. Bunun yerine, güçlü ve kasıtlı düzenlemelerle, yasallaştırma önerdiler. Ancak, bunların hiçbiri henüz resmi değil. Hükümet, 2017 yılının nisan ayında komiteyi yeniden kurmuştu. Raporun tamamı 2019 yılına kadar maliye bakanlığına sunulması bekleniyor. Bu arada, Hindistan Merkez Bankası (RBI) düzenleme eksikliğinden dolayı bankaların kripto para hizmetleri vermesini yasaklamıştı.

Bank of America ATM’lerinde Blockchain teknolojisi kullanmak istiyor

Bank of America, ATM’yi Blockchain kullanan bir hizmet olarak sunmak için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) bir patent başvurusunda bulundu. BoA, ATM’lerde işlem hızını hızlandırmak ve hediye kayıt işlemleri gibi diğer hizmetleri mümkün kılmak için Blockchain kullanmak istiyor. Ayrıca, diğer bankaların ATM’leri de bankacılık hizmetlerine erişim sağlayabilir. Bank of America, bu projeyi, güçlü şifreleme ve güvenlik ile sağlam bir veri aktarım katmanı olarak nitelendiriyor. BoA şimdiye kadar Blockchain ile ilgili 50’den fazla patent başvurusunda bulundu.

Tether’in dolar varlıkları tartışma konusu olmaya devam ediyor

Tether, finansal konulardan uygun bir denetim yapamama konusunda oldukça eleştiri almıştı. Ayrıca borsalarda gerçekleşen Bitcoin işlemlerinin en az yüzde 30’unun USDT’ye karşı yapıldığı tahmin ediliyor. Ancak, şirket önceki şeffaflık iddialarını yerine getirmeyi reddetti. Tether, 1 Kasım’da, Bahamalar’daki bankacılık ortağı Deltec’in hesabında 1,8 milyar dolar bulunduğunu belirten bir açıklama yaptı. Ancak, Bahamalar Merkez Bankası’nın yakın tarihli bir raporuna göre, banka o aylarda hiç bu kadar para kazanmamıştı. Buna göre piyasada ya Tether,  fonlarını başka bir yerde tutuyor ya da böyle bir bakiyeye sahip değil yorumları yapılıyor.

medium

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin