blockchain white paper
Araştırma: Kripto white paper'lerindeki en popüler konular

Araştırma: Kripto white paper’lerindeki en popüler konular

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Satoshi Nakamoto’nun yeni ufuklar açan Bitcoin white paper’inin 2018’de ortaya çıkmasından bu yana, white paper ’ler Blockchain endüstrisinin temelini oluşturuyor. Bu makaleler Blockchain projeleri hakkında bilgi verirken çoğu zamanda yatırımcıları cezbetmeye çalışıyor.

2.431 white paper üzerinde araştırma yapıldı

LongHash’ın önceki analizlerinde white paper’lerin yıllar içinde nasıl daha uzun süre büyüdüğünü gözler önüne sererken şimdi  white paper’lerde en popüler olan konuları analiz ediyor.

Endüstrinin büyük resmini görmek için, 2.431 white paperin dilini tematik trendleri göz önüne alarak analiz eden kuruluş, aşağıda, konuların dağılımını ve her bir konunun ne sıklıkla tartışıldığını gösteren bir tablo ortaya çıkardı. White paper temaları, oyunlardan sanata, lojistiğe, bağış ve yemeğe kadar her şeyi kapsıyor.

WechatIMG6602.png

Blockchain white paper’lerdeki en popüler konu madencilik

Madenciliğin en çok bahsedilen konu olduğu gerçeği, birçok kripto para white paper’inde ayrıntılı bir şekilde açıklanması gereken madencilik veya madencilik sistemlerinin olduğu göz önüne alındığında büyük bir sürpriz olarak karşımıza çıkmıyor. Piyasaların tartışılması neredeyse aynıydı. Birçok token bir tür token ekonomisi ortaya çıkarmaya ve nasıl çalışacağını açıklamak için de önemli miktarda white paper alanı oluşturmayı amaçlıyor.

Bunun ötesinde, bazı ilginç eğilimler de var. Oyun, CryptoKitties ve Fomo3D gibi çeşitli benzer projelere ilham veren projelerin popülaritesi göz önüne alındığında popüler bir konu. Kredi, fintech Blockchain projelerinde güçlü bir eğilim olduğunu ve reklam, ticaret ve sanat gibi konuların da oldukça popüler olduğunu gösteriyor.

Bu anahtar kelimelerin bazıları, dünyanın görmesi için kurcalamaya dayanıklı bir defter olmayı amaçlayan Blockchain ideallerini yansıtıyor. Blockchain’in şeffaflığı arttırmaya ve “sağlık” ve “bağış” gibi kelimelerin görünümünü açıklayabilen yolsuzlukla mücadeleye yardım etmesi gerekiyordu. Blockchain ayrıca “lojistik”, “açık artırma”, “ticaret” ve telif hakkı gibi kelimeleri izlenebilirliği geliştirme aşamasında açıklayabiliyor.

Şirket tarafından yapılan araştırma sadece basit bir anahtar kelime sayımına dayanmıyor. Her kategoride, bir konunun gerçekte ne kadar tartışıldığı hakkında daha doğru bir fikir edinmek için çeşitli ilgili terimlerinde araştırıldığı görülüyor.

longhash

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin