28 Aralık Stellar Lumens ve Waves fiyat analizi: XLM ve WAVES için önemli seviyeler, beklenen yön
28 Aralık Stellar Lumens ve Waves fiyat analizi: XLM ve WAVES için önemli seviyeler, beklenen yön

Güçlü altcoin enflasyonunu devre dışı bırakabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler altcoin Stellar (XLM), Stellar protokolünden enflasyonu etkisiz hale getirmeyi teklif ediyor. Bunun ardındaki asıl amaç, hesapların ağa verimli bir şey vermeden elde ettiği faydaları ortadan kaldırmak.

Güçlü altcoin Stellar (XLM) enflasyonunu devre dışı bırakabilir

Stellar, pazardaki lider kripto para ağlarından biri. Blockchain projesi halihazırda IBM dahil birçok şirketle birlikte çalışıyor. Ancak, Stellar topluluğunun genişleme yoluna devam etmeden önce çözmesi gereken bazı sorunlar var. Blog yazısı, Stellar tasarlandığında, hesap sahiplerinin enflasyon kaynaklı Lümens’leri Stellar üzerine inşa edilen projelere yönlendirecekleri bir teşvik mekanizması öngördüğünü açıklıyor.

Bu, tüm ekosistemin gelişmesini ve büyümesini destekleyecek çok asil bir mekanizmaydı. Ancak, bu asla olmadı. Ağdaki enflasyon bu amaca hizmet etmiyor. Stellar Geliştirme Vakfı, kullanıcıların ağın genişlemesine yardımcı olmaktan ziyade, enflasyonu kendileri talep etmek için havuzlara katıldığını açıklıyor. Bu konuyu blog yazısı şöyle açıklıyor:

Birkaç Stellar ekosistemi projesi enflasyona hak kazanabilmek için yeterli oy alıyor, ancak bu projelere oy veren iyi insanlar temelde enflasyon havuzlarını tercih etmiyor. Bağış yapmayı seçiyorlar. Biz hepimiz bunun için varız, ancak protokolün kendisine bağış yapma seçeneğini seçmenin bir anlamı yok.

Stellar Kalkınma Vakfı bu değişikliği tek taraflı olarak uygulayamaz

Aynı zamanda Stellar Kalkınma Vakfı, enflasyonun gelecekte ölçeklenebilirlik sorunlarına yol açacağını iddia ediyor. Ağı büyütmek için verimliliği ve ölçeklenebilirliği en üst düzeye çıkarmak gerekir. Enflasyon havuzlarının bugün itibariyle operasyonel bir etkisi yok, ancak ağ büyümeye devam ettikçe, bu durum tüm ekosistemi etkilemeye başlayacak.

Setellar.expert’den OrbitLens, Stellar’ın açık kaynaklı Github deposuna enflasyonu etkisiz hale getirme planını açıklayan bir Temel İlerleme Teklifi sundu. Sadece enflasyon işlemini değiştirecekler. Mekanizmanın belirgin izleri olmasına rağmen, enflasyon orada olmayacak. Stellar Kalkınma Vakfı bu değişikliği tek taraflı olarak uygulayamaz. Bu nedenle ağdaki doğrulayıcılar, ağın hangi protokol sürümünü çalıştıracağı konusunda oy kullanmak zorunda kalacaklar.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin