ESET uyarıyor: Bu yeni virüs kripto para cüzdanınızı sıfırlayabilir!
ESET uyarıyor: Bu yeni virüs kripto para cüzdanınızı sıfırlayabilir!

ESET uyarıyor: Bu yeni virüs kripto para cüzdanınızı sıfırlayabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Slovakya merkezli virüsten koruma yazılımı üreticisi ESET, kripto para cüzdanınızı boşaltabilecek yeni bir tür bankacılık truva atı tanıttı.

ESET, kripto para birimlerinizi çalabilecek yeni bir virüsü tanıtıyor

Şirketin çalışmasına göre, bloktaki yeni virüsler Casbaneiro (Metamorfo) ailesinin bir parçası. Bu virüsler öncelikle, kripto para biriminin kabul edilmesinin arttığı Latin Amerika’da popülerdir. Casbaneiro, fare ve klavye işlemlerini simüle eder ve hassas verileri çalmak için arka kapıdan ekran görüntüleri alır.  En önemli kısım, saldırganın, kurbanın pano verilerini ele geçirip kendi verileri ile değiştirebilmesidir. Örneğin, Bitcoin’i birisinin cüzdanına göndermek istediğinizde, paraları asla yapıştırmadığınız bir adrese gönderirsiniz:

ESET uzmanları, kullanıcıların çevrimiçi ödeme yapmak için kişisel verileri girerken temel güvenlik kurallarına uymalarını ve cihazlarını korumak için güvenilir yazılım kullanmalarını öneriyor.

Daha önce, Monero’yu çıkarmak için 500.000 bilgisayara sızan kötü amaçlı yazılımların kripto para çalındığını bildirdik.

News.U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin