GroundX ile Kore altyapısının dijitalleşmesi Blockchain'e emanet.
GroundX ile Kore altyapısının dijitalleşmesi Blockchain'e emanet.

GroundX ile Kore altyapısının dijitalleşme süreci Blockchain’e emanet

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli mesajlaşma devi Kakao’nun Blockchain iştiraki GroundX, sosyal ve kamu hizmetlerine odaklanan Blockchain projelerini geliştirmek için devlet destekli bir ajansla çalışacağını duyurdu.

GroundX gücünü devletten alacak

Geçtiğimiz ay BM’nin büyük veri girişimi olan GroundX’e katılan Lee Jong-Gun, firmanın “Blockchain for Social Impact” etkinliği sırasında işbirliğini duyurdu.

Şirket, kentin altyapısının dijitalleşmesini sağlamak amacıyla 2016 yılında Seoul Büyükşehir Hükümeti tarafından oluşturulan bir organizasyon olan Seoul Digital Foundation ile birlikte çalışacak.

Pek çok sosyal sorun Blockchain ile tarih olacak

Kakao, inisiyatifin bir parçası olarak geliştirilebilecek projelerin detaylarını vermezken, Lee gelişmekte olan ülkelerde ısıya duyarlı aşıların dağıtımı sırasında sıcaklığın izlenmesi gibi sosyal sorunları çözmek için Blockchain’in kullanılacağı bazı durumları sundu.

Şirketin CEO’su Han Jae-sung, Blockchain’in her derde deva olmadığını ve projelerin Blockchain ile hibrid bir yaklaşım içinde benimsenmeye devam edeceğini söyledi. Han Jae-sung ayrıca, geliştirme aşamasının yılın ikinci yarısında başlayacağını ifade etti.

Kakao’nun Mart ayında kendisine ait Blockchain iştiraki GroundX’i piyasaya sürmesinden sadece birkaç ay sonra gelen duyuru, firmanın yıl sonuna kadar kendi Blockchain platformunu oluşturma planlarını destekler nitelikte.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin