TRX yeşil sahaya çıkıyor: TRON ve Liverpool ortaklık yolunda
TRX yeşil sahaya çıkıyor: TRON ve Liverpool ortaklık yolunda

TRON’un kurucusu BitTorrent şirketini resmen satın aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce TRON’un kurucusu Justin Sun‘un, Torrent istemcisi uTorrent’in şirketi  BitTorrent’i satın almak için çalışmalara başladığını bildirdik. Bugün ise yazılım şirketi BitTorrent, TRON platformunun Blockchain girişimcisi ve geliştiricisine resmen satıldı. Justin Sun, BitTorrent’i satın almak için ne kadar ödeme yaptığını ise henüz açıklamadı.

TRON’un kurucusu BitTorrent şirketini resmen satın aldı

Justin Sun, geçtiğimiz yılın Eylül ayında BitTorrent ile görüşmelere başladı. Daha sonra Ocak ayında şirketi, satın almak için bir niyet mektubu imzaladı. Anlaşma BitTorrent’in anlaşmaya aykırı olacak şekilde farklı teklif verenlerle görüşmesinden sonra askıya alındı. Daha sonra  Justin Sun, BitTorrent ile anlaşmazlıklarını çözerek anlaşmayı tekrar gündeme getirdi.

TRON, BitTorrent ile interneti merkezsiz kılmayı hedefliyor

Satın alma ile ilgili mali detaylar henüz mevcut değil. Ancak Justin Sun, BitTorrent ve varlıklarını almak için yeterli mali güce sahip. TRX kripto para biriminin toplam piyasa değeri şu anda 3 milyar dolar dolar civarında. BitTorrent mucidi Bram Cohen tarafından kurulan BitTorrent şirketi, 100 milyondan fazla kullanıcısı olan torrent istemcisi uTorrent ile biliniyor. Şirketin ayrıca BitTorrent adında çok kullanılan bir başka torrent istemcisi de bulunuyor. TRON, kısmen BitTorrent tarafından desteklenerek interneti merkezsiz kılmayı hedefliyor. TRON’un, BitTorrent ile nasıl bütünleşmesi gerektiği ise tam olarak belli değil.

Variety

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin