Grayscale artık toplam var olacak 21 milyon bitcoin'in % 3'ünden fazlasına sahip
Grayscale artık toplam var olacak 21 milyon bitcoin'in % 3'ünden fazlasına sahip

Grayscale’nin son raporu kurumsal yatırımcının kriptolara yaklaşımını gözler önüne seriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dijital varlık yönetimi konusunda uzmanlaşmış New York merkezli bir şirket olan Grayscale Investments, uzun vadeli ayı piyasasına rağmen Bitcoin yatırımında artış olduğunu gösteren 2018 yıllık raporunu yayımladı.

Grayscale Investments tarafından sağlanan verilere göre, 2018 yılının dördüncü çeyreğinde, şirket ortalama haftalık yatırımla 2,3 milyon dolar kazanırken, toplamda 30,1 milyon dolar çekmeyi başardı. 2018 yılının tamamı için toplam yatırım tutarı 359,5 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu, 2017’de elde edilen sonuçlara göre yüzde 400, önceki dört yıla göre ise yüzde 300’lük bir büyümeye denk geliyor.

Grayscale genel müdürü Michael Sonnenshein’in görüşleri de şu şekildeydi:

Kesinlikle en iyi olduğumuz alan değil. Ancak fiyatların düşmesine rağmen yatırımcıların aktif olarak meşgul olduklarının farkında olmak kesinlikle önemli bir olgu.

Bitcoin ürünlerinin çoğuna yatırım yapılması ise dikkat çekici bir durum. Sadece 2018 yılının 4. çeyreğinde, Bitcoin yatırımcılarından gelen sermaye girişi, ilgili dönemde gerçekleşen 30,1 milyon ABD Doları’nın yüzde 88’ine ulaştı. Sadece yüzde 12’si diğer dijital varlıklara bağlı ürünlere yatırım yaptı.

Grayscale raporuna göre kurumsal yatırımcılar 2018 çöküşünü piyasaya giriş için fırsat olarak gördü

Geçen hafta sonu 2 Milyon Dolar, Grayscale Bitcoin Trust’a ve 0,3 Milyon Dolar, Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Stellar (XLM), XRP ve Zcash (Zec) gibi dijital varlıklara dayalı diğer yatırım ürünlerine yöneldi.

Böyle bir sonucun, fiyatların yüzde 80’den daha fazla düştüğü görülen bir yıllık ayı piyasasında ortaya çıkması olumlu bir gelişme olarak düşünülüyor.

Şirket ayrıca kurumsal yatırımcıların bu tür girişlerdeki rolüne dikkat çekti. Rapora göre, kurumsal yatırımcıların koydukları sermaye oranı toplam girişlerin yüzde 66’sını oluşturdu. Emeklilik hesapları ve yetkili olan şahıslar buna göre sırasıyla yüzde 40 ve yüzde 14 oranını oluşturdular.

Rapordan elde edilen sonuçlar özetle şu şekilde:

Bu veri noktaları, gözlemlediğimiz iki önemli eğilimi pekiştiriyor. Birincisi, ayı piyasasının bu aşamasında ortalama yatırımcı çok yıllı bir yatırım ufkuna sahip (yani emekliliğe yatırım yapan) bir profil. İkincisi, kurumsal yatırımcılar zaman içinde dijital varlıklardaki temel stratejik pozisyonları inşa ediyorlar. Ve 2018’de görülen geri çekilmeyi cazip bir giriş noktası olarak görüyorlar. Dolar yatırımları 4. çeyrekte azalırken, “yeni yatırım pastası” ndaki kurumsal yatırımcıların payı yıl boyunca kabaca istikrarlı devam etti.

Bu yatırımcılar için, Bitcoin, para koymak için en iyi ve en güvenilir kripto varlık konumunda. Grayscale ekibi için Bitcoin’in bu baskınlığına sürpriz değil. Grayscale’in kurucusu Barry Silbert bu durumu şu şekilde yorumluyor:

Bitcoin para, değer deposu ve varlıkların dünya üzerinde değiş tokuş araçlarını radikal bir şekilde değiştirme potansiyeline sahip.

Kurumlar için uzun süreli bir yatırım aracı olarak kripto paralar

Grayscale 2018 raporu için yorumda bulunan eToro’nun tecrübeli analisti Mati Greenspan, kurumsal yatırımcıların kripto endüstrisinde çeşitlendirme gerekliliğinin farkında olduklarını söyledi.

Son zamanlarda, kurumsal bir yatırımcı danışmanlık firması olan Boston merkezli Cambridge Associates de kriptoların karşılaştığı tüm zorluklara rağmen, uzun vadeli ve kârlı bir yatırım olabileceği için yatırımcıların bu sektörü keşfetmeleri gerektiğini belirtmişti.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin