bitcoin ve kripto para
Kripto para ödemelerini kredi kartı ödemelerinden daha avantajlı yapan nedenler

Kripto para ödemelerini kredi kartı ödemelerinden daha avantajlı yapan nedenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Her ne kadar Kripto paralar ikincil piyasalarda ( kripto borsaları) alım satım işlemleri ile ön plana çıksalar da ödeme aracı olarak kullanılmak üzere geliştirilen birçok kripto para vardır. Ayrıca bu kripto para projelerinin hedeflerinde nakit olan fiziki para (fiat para) yerine geçmek olsa da bir ödeme seçeneği olan kredi kartları da bu kripto projelerinin en büyük rakipleridir.

Günümüzde ise hızla gelişmekte olan bu kripto para projelerinin kredi kartlarından daha iyi özellikler sahip olduğu görülüyor. İşte bunlardan bazılarını şu şekilde sıralanmış:

Kripto paraları kullanırken, cüzdan sahibinin yetkilendirmesine ihtiyaç duyulur

Kripto para ile kredi kartı arasındaki en önemli fark, Kripto para ödeme yapılırken kullanıcının kullanıma izin vermeden önce tam kimlik doğrulaması yapması gerektiğidir.

Kredi kartları temel olarak güvenlik ihlali ve sahtekârlık eğilimlerine karşı daha hassastır

Kredi kartları, kullanım işleyişlerinden dolayı biraz daha güvensizdir. Öte yandan, Kripto para ile ödeme kabul eden satıcı, ödeme esnasından alıcının cüzdanına özel bir erişim kullanarak, genel bir anahtar olan bir hedef adresi göstermelidir.

Kripto para birimleri, bağlanma problemi gibi kesintilere ve zaman alan kayıt prosedürlerine sahip değildir.

Temel olarak, yeni hesaplar oluşturmak veya yeni bir kredi kartı almak, bu süreçte uygulanan prosedürler, kapsamlı evraklar ve çok zaman gerektirir.

Kredi kartları kişisel kimlik gerektirir. Nispeten bir kredi kartı elde etmesi herkes için kolay değildir.

Bir önceki maddede belirttiğimiz üzere kredi kartları kimliğinizle ve hakkınızdaki diğer belgelerle ilişkilendirilir.

Kripto paralar her işleminizi kaydetmez ve reklam şirketlerine satmaz

Müşteri verileri kredi kartı şirketleri tarafından belirli bir şekilde pazarlama amacıyla kullanılmak üzere toplanır. Ve bu veriler reklam şirketleri tarafından kâr sağlamak amacıyla kullanılabilir.

Kripto paralarda olan eşler arası (P2P) teknolojisi, kredi kartlarında olmayan bir özellik

Bu, kripto paraların en iyi özelliklerinden biri olarak görülebilir. Aynı işlem yöntemi ile hem işletmeler hem de kişisel hesaplar için işlem yapılabilir.

Kripto paraların çoğunda oldukça düşük işlem ücretleri vardır.

Kripto paralar için en iyi özelliklerinden bahsetmişken, bunlardan biri de kripto paraların popüler olmasındaki en önemli özelliklerinden biri geleneksel piyasalara göre çok daha düşük işlem ücretlerine sahip olmasıdır.

Kredi kartı şirketleri işlem ve komisyon ücretlerini artırma konusunda haklarını saklı tutabilir

Kripto paraların buradaki avantajı, merkeziyetçilikten uzak olması, hiç kimsenin çalışma koşullarını ve ücretleri de açıkça değiştiremeyeceği gerçeğidir.

Kripto paralar yasaklanamaz veya hızlıca çökemez

Kripto paralarda hala merkezsizleştirilme gerçeği devam ediyor. Buna göre işlemlerin üzerinde yapıldığı bir düğümde (node) kesinti meydana gelirse, tüm işlemler göreceli olarak etkilenmez.

Yukarıda paylaştığımız faktörler, iki ödeme sistemi arasında kripto paraların avantajlı olduğu yönleri gösteriyor. Burada unutulmamalıdır ki kredi kartları yıllardır global sektörlerde kullanılan büyük bir Pazar payına sahip ödeme araçlarıdır.

Bu noktada dikkat çekmek istediğimiz konu henüz ilk aşamalarında olan kripto paraların bu kısa süre zarfında sahip olduğu teknolojisiyle daha güvenli ve daha sağlam bir ödeme yöntemi olma yolunda hızla ilerlediğidir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin