featured

Son dakika: Grayscale ikinci Ethereum vadeli işlem ETF’si için başvurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni bir gelişme olarak Grayscale Investments, Ethereum Vadeli İşlemler Borsa Yatırım Fonu (ETF) oluşturmak için yeni bir başvuruda bulundu. Bu, şirketin böyle bir ETF için onay almaya yönelik ikinci girişimini işaret ediyor ve başarı olasılığını artırmayı amaçlayan farklı düzenleyici stratejilerle birlikte geliyor.

Bu stratejik hamle, uygulamayı genellikle emtia ve Bitcoin ETF’lerini raporlamak için kullanılan düzenleyici çerçeveyle uyumlu hâle getiriyor. İlginç olan diğer beş şirketin de Ethereum Vadeli İşlem ETF başvuruları için bu düzenleyici yolu seçmiş olmasıdır. Bu ikili uygulama stratejisinin ardındaki motivasyon biraz gizemini koruyor, ancak bir yorum onay şansını artırmayı amaçladığı yönünde.

Son gelişmeler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu başvuruları aktif olarak incelediğini ve onayların potansiyel olarak ekim ayının başlarında geleceğini gösteriyor. Grayscale’in başvurusu SEC’in şu anda değerlendirmekte olduğu altı başvurudan sadece biri.

Grayscale’in Bitcoin ETF ilerlemesi

Grayscale’in SEC’e karşı kazandığı son yasal zafer, ortaya çıkan hikâyeye ilginç bir katman ekliyor. Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) Haziran 2022’de bir Bitcoin spot ETF’sine dönüştürme başvurularının reddedilmesinin ardından Grayscale geri adım atmadı. Ağustos 2023’te bir mahkeme, SEC’in Grayscale’in başvurusunu yeniden değerlendirmesi gerektiğine hükmederek Grayscale yöneticilerinin hoşuna gitmeyen bir karar olan daha gerekçeli bir karar alma sürecine duyulan ihtiyacı vurguladı. Olayların bu şekilde gelişmesi, şirketin Ethereum Vadeli İşlem ETF’si arayışında önemli bir rol oynayabilir.

grayscale ethereum

Bloomberg Intelligence’da kıdemli bir dava analisti olan Elliott Z. Stein, Grayscale’in beklentileri hakkında iyimser bir görüş sunuyor. SEC’e karşı devam eden davasında galip gelme şansının yüzde 70 olduğuna inanıyor. Stein, mahkemenin Ağustos 2023’te kararını vermesinden önce SEC’in ETF talebini onaylamak zorunda hissetmesini bekliyor. Bu durum, Ark Investment Management’ın ETF’sine ilişkin bekleyen kararla aynı zamana denk geldiği için özellikle önemlidir.

SEC incelemesi: Kripto para ETF’leri için büyüyen bir zorluk

Grayscale’in eylemleri ve SEC’in yanıtları mercek altındayken kripto para ETF uygulamalarının karşı karşıya olduğu artan incelemeyi kabul etmek çok önemlidir. SEC’in yasalara uyum konusundaki endişeleri, özellikle de Bitcoin spot piyasalarının parçalı ve düzenlenmemiş yapısı bu tartışmaların merkezinde yer alıyor. Bu durum, kripto para ETF başvuru sahiplerinin düzenleyici standartları karşılamak için aşması gereken önemli engelleri vurgulamaktadır.

Şirket, bu karmaşık düzenleyici ortamda gezinmeye devam ediyor ve Ethereum Futures ETF başvurusunu ilerletirken kripto para topluluğu bu gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Bir Ethereum Vadeli İşlem ETF’sinin potansiyel onayı, Ethereum vadeli işlemlerinde daha geniş ve daha erişilebilir yatırım fırsatlarının önünü açarak önemli bir kilometre taşını işaret edebilir ve nihayetinde kripto para birimi yatırım ortamını yeniden şekillendirebilir. Bitwise, Roundhill, ProShares Short ve VanEck, Ethereum ETF onaylarını arayan diğer şirketlerdir.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin