featured

Grayscale ETF zaferinin ardından Bitcoin fiyatı 28 bin dolara tırmandı: BTC boğa koşusu başlıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC fiyatı, dijital varlık yatırım yöneticisi Grayscale Investments’ın Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı kazandığı dönüm noktası niteliğindeki zafere olumlu tepki verdi. Temyiz mahkemesi, SEC’in ilk teklifinin yeniden değerlendirilmesinin ardından şirketin Bitcoin Trust ürününün borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürülmesini durdurma kararını reddetti.

BTC fiyatı 30 bin dolara mı tırmanacak yoksa 25 bin dolara mı düşecek!

ABD ve dünya genelindeki kripto katılımcıları, SEC’in ilk spot Bitcoin ETF’sini onaylaması için nefeslerini tutarak beklemeye devam ediyor. Kripto paraların ana akım olarak benimsenmesi söz konusu olduğunda ETF’ler büyük önem taşıyor. Bunlar, geleneksel yatırımcıların BTC gibi temel dijital varlığı ellerinde tutmalarına gerek kalmadan kullandıkları bir kanaldır.

Grayscale’in zaferine rağmen, bir spot ETF’nin onayına giden yol çok belirsiz ve son onay tarihleri bir hafta içinde gelen yedi teklif hakkında daha karar vermesi beklenen SEC’in insafına kalmış durumda.

1 Eylül’de bir yatırım şirketi olan Bitwise, spot BTC ETF teklifinin kaderini öğrenecek. BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco ve WisdomTree fonları için SEC’in kararını bekliyor. Aynı zamanda Valkyrie, SEC’den başvurusu hakkında 4 Eylül’e kadar bir yanıt bekliyor.

Bu arada BTC fiyatı, ağustos ayındaki kayıplarını 26.000 dolar civarında ve ana desteği 25.000 dolarda birleştirdikten sonra temyiz mahkemesi kararının ardından 30.000 dolar yönünde sıçradı.

En büyük kripto para birimi, iki gösterge tarafından güçlendirilen 28.000 dolarlık direnci test etti; 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (kırmızı) ve 100 günlük EMA (mavi). Her ne kadar yüzde 5,2 artışla 27.420 dolara yükselmiş olsa da Bitcoin haftanın en yüksek seviyesi olan 28.280 dolardan düzeltme yaptı.

Bitcoin

Yatırımcılar, 30.000 doların üzerine çıkması beklenen BTC’de yeni pozisyon alma çağrısına kulak vermeye devam ederse en az direnç gösteren yol yukarı yönde olacaktır. Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesi, bir satın alma sinyaliyle yükseliş görünümünü pekiştirdi. Bu momentum göstergesine başvuran yatırımcılar, mavi renkteki MACD çizgisi kırmızı renkteki sinyal çizgisinin üzerine çıktığında alım yapar.

Eylül ayında Bitcoin fiyatını neler bekliyor?

Yatırımcılar 26.000 dolardan 28.230 dolara ani yükselişi kaçırdıysa BTC fiyatı yaklaşık 28.000 dolarlık birleşme direncinin üzerinde bir kırılmayı teyit edene kadar beklemek isteyebilirler. Böyle bir hareket, Bitcoin’in 30.000 doları geçmesi için yeterli momentumun güvencesi olacaktır.

Zayıf piyasa yapısı göz önünde bulundurulduğunda, yatırımcılar 26.000 dolar ve muhtemelen 25.000 dolara kadar makul bir düzeltmeye de hazırlanmalıdır. Aynı zamanda eylül ayı BTC fiyatı için kolay bir ay olmayabilir. Özellikle de ABD’deki Federal Rezerv, inatçı enflasyon etrafındaki tutuşunu sıkılaştırırken faiz oranlarını tekrar artırırsa.

Buna ek olarak SEC’in ETF tekliflerini toplu olarak onaylama ya da kararı daha sonraki bir tarihe erteleme olasılığı bulunmaktadır. İlk sonuç BTC fiyatı için son derece yükseliş olurken ikincisi piyasayı depresyonda tutabilir ve muhtemelen 20.000 dolara kadar kayıpların önünü açabilir.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin