Uzmanlar dava sonucunu değerlendirdi: Bitcoin ETF'sinin önü mü açıldı?
Uzmanlar dava sonucunu değerlendirdi: Bitcoin ETF'sinin önü mü açıldı?

Uzmanlar dava sonucunu değerlendirdi: Bitcoin ETF’sinin önü mü açıldı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Grayscale’in ABD SEC’in spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetme kararına itiraz etmesi, son aylarda en yakından izlenen kripto hukuku savaşlarından biri oldu.

SEC‘in bir spot Bitcoin ETF ürününe ilişkin piyasa manipülasyonu endişesi ilk kez mahkemeye taşınmış oldu. 29 Ağustos Salı günü ABD DC Temyiz Mahkemesi Grayscale lehine karar vererek kripto topluluğunda heyecan yarattı.

SEC, spot Bitcoin ETF’sini onaylayacak mı?

Grayscale kararı, Grayscale’in Bitcoin Trust’ı (GBTC) spot ETF’ye dönüştürme başvurusunun onaylandığını garanti etmiyor ancak yalnızca SEC’in kararını gözden geçirmesini talep ediyor. Düzenleyici kurum karara itiraz etmeyi veya kararı kabul etmeyi seçebilir.

İtiraz için SEC’in 45 günlük bir süresi var ve bu da büyük olasılıkla genel duruşma incelemesine yol açacak. Bloomberg Intelligence’dan James Seyffart tarafından açıklandığı üzere, toplu duruşma incelemesi, davayı yalnızca mevcut karara dahil olan üç yargıçtan oluşan alt kümenin değil, mahkemedeki tüm yargıçların önüne getirecek. Bu arada finans avukatı Scott Johnsson bu sonucun olası olmadığını savundu.

Öte yandan SEC, kararı kabul ederse Grayscale’in başvurusunu tekrar reddetme hakkını saklı tutuyor. SEC’in Grayscale’in Bitcoin Trust’ı (GBTC) spot ETF’ye dönüştürme başvurusu hakkında ne zaman yeni bir karara varması gerektiğine dair bir zaman çizelgesi de verilmedi.

Bu olasılıklara rağmen Seyffart gibi uzmanlar, kararın Grayscale’i ABD’de spot Bitcoin ETF başlatmaya bir adım daha yaklaştırdığını savunuyor.

Kararın ardından Bitcoin fiyatı, yatırımcıların yeni oluşan piyasaya trilyonlarca kurumsal doların akmasını sağlayacak olumlu bir sonuç elde etmeyi umdukları sırada yaklaşık %5,5 artışla 26.000 dolardan 27.435 dolara yükseldi.

Grayscale davasında SEC aleyhine verilen karar, kripto endüstrisi için önemli bir kazanımı temsil ediyor. Kurumun birçok Bitcoin spot ETF başvurusunu haksız yere reddettiği yönündeki iddiaları güçlendiriyor.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin