gram tokeni
Gram yatırımcıları Ton lansmanının Nisan ayına kadar ertelenmesini kabul ediyor

Gram yatırımcıları Ton lansmanının Nisan ayına kadar ertelenmesini kabul ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Telegram’ın Gram tokeni yatırımcıları, şirketin, blok zincir projesinin başlatılmasını önümüzdeki yıl 30 Nisan’a erteleme önerisini onayladı.

Telegram ekibine yakın olan iki isimsiz kaynağı referans alan Forbes Russia, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yatırımcıların önceden kararlaştırılmış bir tarihte blok zincir projesinin başlatılmaması nedeniyle fonlarının iadesine karşı oy verdiklerini bildirdi.

Şifreli mesajlaşma platformu, blok zincir platformunu 30 Ekim’e kadar başlatacak şekilde ayarlanmıştı. Ancak ABD’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından tokenlerin piyasaya sürülmesine karşı bir engel oluşturdu.

Regülatör, Gram tokenlerinin menkul kıymetler kategorisine girdiğini ve şirketin kayıtlı menkul kıymetler satarak ABD menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini iddia etti.

Gram tokeni ertelemesi sonrası para iadesi olmayacak

Telegram piyasaya sürülmeden önce yayınlanan white  paper’da yatırımcılarına, söz konusu blockchain projesini belirtilen tarihte başlatamazsa, yatırımcılara geri ödeme yapacağını yazmıştı.

SEC’in projeye müdahalesiyle karşı karşıya kalan şirket, yatırımcılardan son teslim tarihini geciktirmek için izin istedi. Ayrıca lansman gecikmesiyle ilgili herhangi bir uyuşmazlık durumunda yatırımların yüzde 77’sini geri alma seçeneği de sunuldu.

Mahkeme duruşması başlangıçta bugün için planlanmış olmasına rağmen, yargıç duruşmayı 18-19 Şubat tarihine kadar uzattı ve projeyi tokenlerin dağıtımını durdurmaya zorlamış oldu.

Gram yatırımcılarına yapılan açıklama şu şekildeydi:

Şubat duruşmaları 24 Ekim’de yapılması planlananlardan farklı, çünkü bu oturumlarda yalnızca platformun başlatılmasının ertelenmesini düşünmeleri gerekiyor. Biz ve danışmanlarımız, Şubat duruşmasına kadar Telegram pozisyonunun mümkün olduğunca iyi sunulması ve desteklenmesi için zamanı iyi kullanacağız.

financemagnates

Telegram ve Ton Blockchain ile ilgili tüm önemli gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin