featured

Gözde altcoin’in fiyatı tehlikede: Bu hafta kritik desteğin altına düşerse yatırımcılar ne yapmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin fiyatı, önümüzdeki günler için endişe verici sinyaller gönderiyor. Fiyatın bir süredir 102 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor olmasına rağmen LTC, yükselişe devam etme konusunda başarısız oluyor.

Litecoin fiyatındaki düşüşün sebeplerinden bir tanesi, piyasa lideri olan Bitcoin ile arasındaki azalan korelasyon olabilir. Aslında olumsuzluklar başlayana kadar Litecoin, 100 dolarda bulunan destek noktasını geri kazanarak iyi bir adım atmıştı.

Litecoin fiyatı ayılara teslim mi oluyor?

LTC fiyatını yukarı çeken en büyük etkenlerden bir tanesi Bitcoin ile güçlü korelasyonuydu. Piyasa liderinin fiyatı, son zamanlarda ya konsolide oluyor ya da toparlanmalar kaydediyordu. Bu durum, Litecoin fiyatını da etkiliyordu.

Ancak, bu yazının yazıldığı sırada LTC ve BTC korelasyonu 0,89’dan 0,7’ye düşmüş durumda. Bu LTC için en iyi haber değil. Çünkü tarihsel olarak korelasyondaki düşüş altcoin fiyatının değer kaybetmesine neden olur.

Litecoin gözde altcoin

Fiyattaki bu düşüş eğilimine ek olarak, Fiyat Günlük Aktif Adresleri (DAA) metriğinde de net bir sapma var. Genellikle bir kripto para biriminin fiyatın düşük olması ve yatırımcıların katılımının yüksek olması bir satın alma sinyali olarak kabul edilir.

Ancak metriklerin şu anki durumuna bakıldığında, fiyatın yüksek olmasına rağmen aktif adreslerin düşük olduğu görülüyor. Bu bir satış sinyali olarak kabul edilir ve genellikle büyük bir fiyat düzeltmesini tetikler.

Bu göstergelere bakıldığında Litecoin fiyatının bu hafta kırmızıda işlem görme ihtimali oldukça yüksek. Hatta Bitcoin ile korelasyonun düşük olması sebebiyle, piyasa liderinin fiyatındaki olumlu hareketler bile LTC fiyatını hareketlendirmeye yetmeyebilir.

LTC fiyat tahmini: Gözde altcoin 100 doların altına mı gidiyor?

Teknik göstergelere bakıldığında, gözde altcoin’in önümüzdeki günlerde düşüş yaşayacağı tahmin ediliyor. Son 24 saat içinde %7,5’e yakın bir artış yaşamasına rağmen hızlı bir şekilde hepsini kaybederek 105 dolar seviyesine geriledi.

Ayrıca,  Ortalama Yön Endeksi (ADX) ve Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) göstergelerinin her ikisi de düşüş eğilimine işaret ediyor.

ADX ise 25,0 eşiğini aşmayı başardı. Ancak görünüşe göre bu hareket pek sürdürülebilir olmayacak.  Bu da, fiyattaki aktif yükseliş eğiliminin sonunda ortadan kalkacağı ve düşüş eğilimine dönüşeceği anlamına gelir.

Bu göstergeler, Litecoin fiyatının 100 dolarda bulunan destek noktasını kaybetme olasılığının da yüksek olduğuna işaret ediyor. 100 doların altına bir hareket gerçekleşmesi durumunda altcoin’in düşüş trendi derinleşecek ve hedef 93 dolar seviyesinde olacaktır.

Bununla birlikte, 100 dolarda bulunan kritik destek noktası korunabilirse LTC fiyatı yeniden toparlanmak için gerekli alanı yaratabilir. Boğaların oyuna geri dönmesiyle 110 dolar seviyesi aşılırsa düşüş tezi tamamen geçersiz kalacaktır. Bu durumda ise Litecoin’in yukarı yöndeki ilk hedefi 115 dolar olabilir.

Kripto piyasasında yeni bir alternatif: 5th Scape

Kripto para piyasasındaki en yeni projelerden bir tanesi olan 5th Scape coin, VR teknolojisini kullanarak yatırımcılarına eşsiz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. 5th Scape; VR, blockchain ve kripto para birimlerinin avantajlarını tek bir projede birleştirmiştir.

5SCAPE Tokenı Ziyaret Edin

Şu anda ön satış aşamasında olan proje, erken dönem yatırımcılarına da büyük avantajlar sağlıyor. 5th Scape coinin sunduğu eşsiz dünyaya giriş yapmak isteyenler için ön satış aşaması iyi bir fırsat olabilir çünkü ilk aşamadan beri %303 oranında bir yükseliş kaydetti ve hâlâ yüksek bir potansiyele sahip olduğu düşünülüyor.

BeinCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin