featured

Gözde altcoin’in fiyatı dibe ulaşmış olabilir! İşte, yükselişin başlaması için kırılması gereken seviyeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Stellar (XLM) fiyatı Nisan ayının başından bu yana düşüş trendi içinde işlem görüyor. Altcoin şu anda art arda dördüncü düşüş mum çubuğunu oluşturma sürecinde.

Haftalık ve günlük grafikteki teknik göstergelerin çoğu düşüşe işaret ediyor. Bu yüzden Mayıs ayında daha fazla değer kaybı yaşanabilir.

Düşüş devam ediyor

Altcoin, yılın başından beri istikrarlı bir şekilde yükseliyordu. Fiyat, tüm zamanların en yüksek seviyesinden beri yürürlükte olan alçalan bir direnç çizgisini aştığında, Ocak ayında önemli bir yükseliş kaydetti.

Uzun vadeli bir yapıdan böyle bir kopuş, genellikle önemli yukarı yönlü hareketlere neden olur ve bir düzeltmenin sona erdiğini gösterir.

Ardından altcoin’in fiyatı, 0,105 dolarda bulunan ve uzun süredir geçerliliğini koruyan direnç noktasına kadar yükseldi. Ancak bu seviyeyi kırmayı başarmadı. Bunun yerine 17-24 Nisan haftasında aşağı yönlü, yutan bir mum çubuğu oluşturdu.

Bu tür bir mum çubuğu düşüş eğilimine işaret eder. Ayrıca, önceki dönemin açılış fiyatının altında bir kapanışla onaylanırsa elde edilen bütün kazançları siler.

O zamandan beri, XLM fiyatı iki düşüş mumu daha yarattı ve şu anda üçüncüsünü yaratma sürecinde. Sonuç olarak fiyat, kademeli olarak 0,075 dolarda bulunan destek noktasına doğru düşüyor.

XLM altcoin

Teknik göstergelerden haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) de düşüş eğilimi gösteriyor. Yatırımcılar, piyasa koşullarını değerlendirirken, bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu belirlemek ve bir varlığı biriktirip satmayacağına karar vermek için RSI’yı bir momentum göstergesi olarak kullanır.

RSI okuması 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlüyse, boğalar hâlâ avantajlıdır. Ancak okuma 50’nin altındaysa bunun tam tersi geçerlidir. XLM için RSI 50 işaretinin üzerine saptıktan sonra, düşüş eğiliminin bir işareti olarak çizginin altına düştü.

XLM Fiyat Tahmini: Sıradaki hareket ne olacak?

Dikkat çekici bir şekilde başarısız olan kırılma ve 0,105 dolarda bulunan direnç noktasından gelen ret ile aynı zamana denk geldi.

Haftalık grafikteki aşağı yönlü XLM fiyat tahmini, günlük grafikteki teknik analizle uyumludur. Bunun iki ana nedeni var.

İlk olarak, altcoin’in fiyatı kısa vadeli olarak 0,095 dolar bölgesinin altına düştü ve bunu direnç olarak onayladı. Bir önceki kopuşun ardından, bölgenin destek sağlaması bekleniyordu.

Ancak, bir zayıflık işareti olarak kabul edilen olay gerçekleşmedi.

İkincisi ise günlük RSI değerinin 50 işaretinin altında olması ve düşmeye devam etmesi. Daha önce belirtildiği gibi, bu bir düşüş işareti olarak kabul edilir.

Bu nedenle en olası senaryo, 0,085 dolarda bulunan bir sonraki desek noktasına doğru bir düşüştür.

Bu aşağı yönlü fiyat tahmini, 0,095 dolardaki direnç noktasının kırılması ile geçersiz olacaktır. Bu durumda XLM fiyatının 0,105 dolarda bulunun uzun vadeli dirence yükselmesi bekleniyor.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin