featured

Ethereum fiyat tahmini: 3,100 dolarlık destek noktasıyla yeniden doğuş ne kadar mümkün?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, son fiyat düzeltmesi sonucunda kritik teknik seviyelerin altına düşerek grafiklerini kırmızıya boyadı. Şu anda ise ayılar gözlerini 3,100 dolar seviyesine dikmiş durumda.

Ethereum’un %56 seviyesinde bulunan Korku ve Açgözlülük endeksi, piyasa katılımcıları arasındaki açgözlülük hissini yansıtıyor. Eğer aşağı yönlü hareket devam ederse ETH fiyatı sırasıyla 3,100 dolar ve 2,750 dolar seviyelerinde bulunan destek noktalarına düşüş yaşayabilir.

Ethereum için gün içi işlem hacmi %96 oranında bir artışın ardından 24 milyar dolara yükseldi.

Bu hafta, yaklaşmakta olan Bitcoin halving etkinliği beklentisinin de etkisiyle kripto para piyasasındaki volatilitede kayda değer bir artış görüldü. Piyasadaki hafta başındaki toparlanma, hafta sonu piyasa lideri olan Bitcoin’in 65,133 dolara düşmesiyle hızlı bir şekilde değişti. Bu düşüşün ortasında ETH fiyatı 3,100 dolardaki destek noktasına geriledi.

Ethereum toparlanabilecek mi?

Ethereum fiyatı bir aydan fazla bir süredir düşüş eğiliminde işlem görüyor. Bu süreçte %25 oranında bir kayıp kaydedildi ve bunun sonucunda fiyat 4095 dolardan 3100 dolara geriledi.  Ancak %38,2 Fibonacci geri çekilme seviyesine denk gelen ve şu anda 100 günlük EMA eğimine sahip olan alt seviye, alıcılar için yüksek bir ilgi alanı yaratıyor.

Ethereum ETH

ETH fiyatı son 24 saat içinde %0,57 oranında bir artış kaydetti şu anda 3,258 dolar civarında işlem görüyor. Alıcıların 3,100 doları koruma çabaları talep baskısının sağlam olduğunu gösteriyor.

Alıcıların önümüzdeki günlerde bu seviyenin üzerinde kalması, ‘düşüşü satın alma’ hissiyatının sağlam olduğunun kanıtlanması açısından çok önemlidir. Yenilenen toparlanma hissiyatı, ETH fiyatını %14 oranında artırarak 3,730 dolardaki direncin kırılmasına olanak sağlayabilir. Yükselişin devam etmesi durumunda bir sonraki hedef 4,100 dolar olacaktır.

Zincir içi veri takipçisi Lookonchain, piyasadaki düşüş sırasında dört önemli Ethereum yatırımcısının toplu olarak 31,683 ETH token’ını borsalara taşıdığını, bunun da yaklaşık 106 milyon dolara denk geldiğini bildirdi.

Bu kayda değer fon hareketi, piyasadaki mevcut düzeltme hareketlerinin ortasında kripto topluluğunda heyecan yarattı.

Şu anda asıl takip edilmesi gereken kritik seviye ise 3,100 dolardaki direnç noktasıdır. Bu seviyesinin kaybedilmesi durumunda ayılar güçlenecek ve fiyat hızla aşağı doğru hareket edecektir.

Teknik göstergeler 100 günlük EMA seviyesi, büyük düzeltmeler sırasında gözde altcoin için dinamik bir destek görevi gördü. Ayrıca günlük grafikteki RSI, piyasa katılımcıları arasındaki kararsız hissiyatı yansıtmaktadır.

Kripto para piyasasındaki genel belirsizlik hissiyatının ortadan kalmasıyla birlikte ETH fiyatı da sıradaki yönüne daha kolay karar verecektir. Ancak düşük fiyatları bir fırsat olarak değerlendiren ve bu seviyelerden token biriktirmek isteyen yatırımcılar, gözde altcoin’in fiyatını kısa vadede hareketlendirme potansiyeline sahiptir.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin