Silk Road kurucusundan “akıllara zarar” Bitcoin tahmini!
Silk Road kurucusundan “akıllara zarar” Bitcoin tahmini!

Analist görüşü: Göstergeler Bitcoin için yeni bir boğa koşusunu işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yıl %40’lık bir düşüş kaydetmesine rağmen Bitcoin fiyat metrikleri boğa görünümüne sahip. Pek çok adres 1000’den fazla Bitcoin tutuyor ve Bitcoin milyonerleri sayısı artmaya devam ediyor.

Bitcoin balina adresleri zirveye çıktı: Peki neden?

Hesaplarında 1000’den fazla Bitcoin tutan kişi sayısı bu ay 2000’i geçti.

2019, balina adreslerinde kurumsal stoklama veya bir borsa akışından kaynaklandığı düşünülen büyük bir artış gördü. Bakkt, fiziksel Bitcoin vadelilerini depolaması gerektiği için ortaya çıkmış adresler de olabilir. Aralık 2018’de de, Bitcoin fiyatlarının 3.200 dolara düşmesiyle benzer bir senaryo yaşanmıştı.

Balinaların ayrıca 2018’deki ayı piyasası boyunca çok fazla BTC biriktirmiş olabilecekleri ve şu an varlıklarını tutuyor olmaları ihtimaller arasında. Fiyatlar düştüğünde alım yapmak, tecrübeli trader’lar için bile korkutucu olsa da ayı piyasaları düşük fiyatlı varlıklara yönelmek için önemli fırsatlar sağlayabilir.

36 milyon kişi milyoner, 12 bini Bitcoin milyoneri

1000’den fazla BTC’ye sahip adreslerin büyümesi, bunun devam ettiğini ve daha büyük borsaların zamanla daha fazla dijital varlığa sahip olduğunu gösterebilir.

Kripto para analisti Willy Woo tarafından paylaşılan bir grafiğe göre dünyada 36 milyon kişi milyoner konumunda. Ancak bunların yalnızca 12 bini Bitcoin milyoneri. Ünlü analist, bu istatistiğin olumlu olduğunu, BTC’nin yeni küresel para birimi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

Bu rakamın fiyat hareketleri ve adopsiyonla birlikte artması da muhtemel. Bitcoin bir varlık sınıfı ve teknolojik manada hâlâ yeterince olgunlaşmadı. Bu yüzden küresel bir para birimi olma potansiyeli her geçen gün artıyor. Bitcoin milyoneri olabilmek için bugün gereken miktar, 120 Bitcoin.

Hash rate bir kez daha tüm zamanların zirvesinde

Bitcoin ağının sağlığı da son derece iyi durumda. Kripto para biriminin hash rate’i 110,19 EH/s ile yeniden tüm zamanlar rekorunu kırdı.

“Bilgisayar beygir gücü” ve ağ güvenliğinin bir ölçüsü olan hash rate son iki yılda düzenli olarak artış gösteriyor.

Sadece iki ay önce hash rate 80 EH/s’ye ulaştı ve bugüne dek %37 daha büyüdü. Geçtiğimiz ay ilk kez 100 EH/s’nin üzerine çıktan metrik, ağ güçlenmeye devam ederken sürekli olarak yeni zirveleri test ediyor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin