MetaMask dört yıl sonra nihayet mobil uygulamaya kavuştu
MetaMask dört yıl sonra nihayet mobil uygulamaya kavuştu

Google’ın kripto operasyonu devam ediyor: MetaMask, Play Store’dan kaldırıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

MetaMask Ethereum cüzdanı Google’ın uygulama marketi Play Store’dan kaldırıldı. Sebep olarak MetaMask’ın, cüzdan sağlayıcısının reddettiği telefon tabanlı madenciliğe izin vermesi gösterildi.

Google Play Store özellikle kripto tabanlı ve finansal hizmetler sunan uygulamalar konusunda titiz duruşuyla biliniyor. Uygulama marketi daha önce pek çok yasal uygulamaya ev sahipliği yaptı ancak parola ve varlıkları ele geçiren sahte ve cüzdanların da uğrak noktası oldu.

MetaMask yasaklanırken Electroneum faaliyetlerini sürdürüyor

Mobil madencilik kripto alanında nispeten bilinmeyen bir fenomen. Markette mobil madencilik sunan tek proje, halen sıkça kullanılan Electroneum. Bu uygulama, işlemciye aşırı yüklenmiyor ve halihazırda çıkarılmış ETN coin’lerin bir havuzunu yeniden dağıtan, simüle bir madencilik oyunu sunuyor.

MetaMask’ın kaldırılması bu sebeple şüpheli görünüyor. 2019’da madenciliğin ne anlama geldiği esasen hâlâ tam olarak belli değil. Hash işlemleri için elektronik cihazların orijinal kullanımından farklı olarak çeşitli simüle madencilik formları var.

Ethereum ağına bağlanan MetaMask cüzdanı, teorik olarak çok yaygın bir simüle edilmiş madencilik biçimi için kullanılabilir. Şu anda aktif olan akıllı sözleşme, ETH karşılığında HEX tokeninin oluşturulmasına izin veriyor. Bu süreç madencilikten daha çok bir token satın almaya benziyor. Ancak Google’ın kripto özellikli finans uygulamaları kurallarıyla da çelişiyor.

MetaMask, bir dolandırıcılık etkinliği olarak kabul edilen HEX madenciliği için bir yol sunuyor.

Bununla birlikte, MetaMask cüzdanının kullanım durumlarına karşı bilinmezliği sürüyor. Ekip, cüzdanın Google Play’e eklenmesi için savaşmaya devam ediyor ve çabalar topluluktan da destek almaya devam ediyor.

YouTube yaptırımının ardından Play Store’da da yasaklamalar var

MetaMask, birden fazla dağıtık uygulamaya erişmek için bir araç ve bir tarayıcı eklentisi olarak entegre edilmiş durumda. Sıkça kullanılan Ethereum cüzdanlarından biri haline gelen uygulamanın askıya alınması, YouTube’un kripto para birimi içerik üreticilerini engellemesiyle çok yakın tarihlere denk geldi.

Google Play bazı kripto uygulamalarını barındırmaya devam ediyor ancak bunları sunmak için yeni bir yaklaşım söz konusu. Uygulama marketinin arama işlevi, kripto para terimleri için devre dışı bırakıldı. Bu da uygulamaları ve cüzdanları keşfetmeyi zorlaştırıyor.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin