Google'da en çok aranan ilk beş kripto para
Google'da en çok aranan ilk beş kripto para

Google’da en çok aranan ilk beş kripto para

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bireysel yatırımcılar arasında kripto çılgınlığı devam ediyor ve her geçen gün büyüyor. Genel kripto pazarının sermaye değeri, son zamanlarda 2,6 trilyon doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB) gibi en popüler kripto varlıklardan bazıları da geçen hafta rekor seviyelere ulaştı.

Borsalardaki spot işlem hacimleri, daha yüksek bireysel ilgi ve katılımla fırladı. Ayrıca, kurumsal para girişi de rekor girişlerle arttı. Bu gerçekleşirken, Google’da en çok arama yapılan ilk beş kriptoya bir göz atalım.

Şaka temelli kripto para Dogecoin en üst sıralarda yer alıyor

Şaka kripto para birimi ve Elon Musk’ın favorisi Dogecoin (DOGE), Google’da en çok aranan kripto para olarak en üst sırada yer alıyor. Dogecoin, 2021’de şu ana kadar ABD’de en fazla Google aramasına sahipti. Kripto para, 2021’de aylık yedi milyonun üzerinde arama görüyor.

Dogecoin (DOGE), bu yılın başlarında bir mega boğa koşusuna tanık oldu ve Mayıs 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,70 $’a ulaştı. Kripto para yüzde 50 oranında geri çekilse de, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Dogecoin o zamandan beri piyasa değerine göre ilk on kripto para olarak konumunu korudu.

Elon Musk dışında, diğer birkaç milyarder bu kripto parayı destekledi. ABD Basketbol takımı Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, Mavs’in ürünleri ve biletleri için Dogecoin ödemelerini kabul etmeye başladı.

Coinbase ayrıca profesyonel ticaret platformu Coinbase Pro’da Dogecoin’i listeledi. Bu, kriptoya bir ticaret hacmi artışı getiriyor.

Google’da en çok aranan diğer 4 kripto varlık

Bitcoin (BTC)

Dünyanın en büyük kripto varlığı açıkça 2 numarada kaldı. Bitcoin’in Google aramaları ayda ortalama 4.700.000 arama yaptı. Bitcoin, toplam kripto piyasası değerlendirmelerinin yüzde 44,5’ine hükmediyor ve bu da onu hem bireysel hem de kurumsal oyuncular arasında en iyi seçenek haline getiriyor. Bitcoin ETF’nin son lansmanı gibi kripto varlık etrafındaki güçlü gelişmeler, daha fazla yatırımcının ilgisini çekti.

Ethereum (ETH)

Ethereum, Bitcoin’i takip ediyor ve ayda 1.800.000 arama ile 3. sıradaki trend kripto varlıkoluyor. DApp’lerin, DeFi’nin ve NFT’lerin barındırılması, Ethereum ekosistemini dünya çapında çok sayıda yatırımcı için çekici hale getiriyor. Ethereum 2.0 ile ilgili gelişmeler de ETH fiyatında büyük bir ralli sağlıyor.

Shiba Inu (SHIB)

Bu şaka kripto parası ve Dogecoin’in rakibi bu ay kripto pazarını ele geçirdi. Shiba Inu (SHIB) bu ay yaklaşık yüzde 500 artışla ilk on kripto varlık arasına girdi. Kripto varlık, aylık ortalama 870.000 kez Google araması gördü.

Cardano (ADA)

Ethereum rakibi Cardano (ADA), ayda ortalama 704.000 Google araması ile en çok aranan beşinci kripto para. 2015 yılında Charles Hoskinson tarafından kurulan Cardano, şu anda piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto para birim. Cardano blok zinciri kısa süre önce platforma birkaç DeFi geliştiricisinin katıldığı bir akıllı sözleşme tesisi tanıttı. Bu Ethereum rakibi, muazzam ölçeklenebilirliği ve düşük maliyetli işlemleri ile öne çıkmaya çalışıyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin