BTC piyasa değeri yeni dönüm noktasına yaklaşırken Bitcoin kriptonun 'Google' mı oluyor?
BTC piyasa değeri yeni dönüm noktasına yaklaşırken Bitcoin kriptonun 'Google' mı oluyor?

Google’da “Bitcoin” aramaları son üç ayın zirvesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google Trends verilerine göre Bitcoin teriminin aranma sayısı son üç ayın zirvesine çıktı. Haberin yazıldığı anda 9.400 dolar olan BTC fiyatı, üç ay önce 11.700 dolardı.

Afrika “Bitcoin” arayışında

Söz konusu anahtar kelime için en çok arama yapan ilk beş bölgeden üçü Afrika’da bulunuyor. İlk beş bölge Nijerya, Güney Afrika, Avusturya, Gana ve Brezilya.

Eşler arası kripto para birimi ticaret platformu Paxful, Güney Afrika’daki hacimlerinin geçtiğimiz yıl %2.800 arttığını açıklamıştı.

“Blockchain” beklenen artışı gösteremedi

Öte yandan Google tarafından sağlanan veriler, Blockchain teriminin aranma sayısında pek bir değişiklik olmadığını gösterdi. Özellikle Çin’in cumhurbaşkanı tarafından yapılan Blockchain açıklamasının ardından aranma sayısının artması bekleniyordu.

Bitcoin (mavi) ve Blockchain (kırmızı) aramaları
Bitcoin (mavi) ve Blockchain (kırmızı) aramaları

Ancak grafik, Blockchain aramalarının keskin bir artış veya düşüş olmadan devam ettiğini, Bitcoin’e nazaran daha istikrarlı olduğunu gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin