Bitcoin, Google arama hacminde Tesla'yı devirdi!
Bitcoin, Google arama hacminde Tesla'yı devirdi!

Google, yeni Blockchain açılımı kapsamında Chainlink (LINK) ile iş birliği yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google, Perşembe günkü bir blog yazısında, , Chainlink (LINK) ile ortaklık kurarak Google yazılımını kullanan Ethereum uygulama geliştiricilerin blok zinciri dışındaki kaynaklardan gelen verileri birleştirebileceklerini açıkladı. Chainlink, Akıllı sözleşmeler alanında faaliyet gösteren bir şirket. Chainlink, Kendi kendine çalışan kodlar olarak bilinen akıllı sözleşmelere bağlantı yolları ve bu bağlantıların çalışmasını sağlıyor.

Google Chainlink ile Blockchain alanında yeni bir boyut kazanacak

Google, Bitcoin, Ethereum ve diğer altı kripto paraya yönelik halka açık Blockchain verilerini Şubat ayında BigQuery veri analitiği platformunda erişilebilir ve kolayca aranabilir hale getirmişti.

Faiz oranı ve fiyat bilgisi gibi verileri geleneksel finansmandan zincir içi akıllı sözleşmelere entegre etmek için yeni Blockchain uzmanlığı olarak tabir edilen bir hizmetin Chainlink ile entegrasyonu, süreçlerin doğrudan Blockchain’de uygulanmasına olanak tanıyan bu yeteneklere başka bir katman ekleyecek.

Google Cloud’un tecrübeli geliştirici danışmanı Allen Day, Ethereum gibi bir kripto para için akıllı sözleşme başvurusunun, tahmin pazarlarındaki spekülatif bahisleri almak, riskleri azaltmak ve işlemleri daha özel hale getirmek için ve vadeli işlem sözleşmelerini işlemek için Chainlink ve BigQuery arasındaki entegrasyonu nasıl kullanabileceğini gösterdi. Chainlink, Eylül 2017’deki ICO’sunda 32 milyon dolar toplamıştı. Akıllı sözleşmelerin daha kolay kullanılması amacıyla yola çıkan şirket özellikle havayolu şirketleri için çözümler üreten projelere sahip.

Google bu yolla Blockchain yarışında vites artırıyor

Google, geçen yıl Blockchain teknolojisine, Bitcoin ve Ethereum Blockchain’lerinden BigQuery’e veri ekleme ile entegre oldu. Bu yıl ise Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Litecoin, Zcash, Dogecoin ve Dash için veri setleri yaparak daha fazla araçla devam ediyorlar.

Forbes ise Google’ı Nisan’daki Blockchain 50’ye dahil ederek şirketi,  merkezsiz kayıtları, inovatif yöntemlerle kullanan 50 şirketten biri olarak değerlendirdi.

Google, her ne kadar listede yer alan rakipleri Amazon ve Microsoft’un bulut bilişim gelirine kıyasla geride kalsa da akıllı sözleşme entegrasyonu, Blockchain potansiyelini en üst düzeye çıkarma şansı tanıyacağından teknoloji devleri yarışında önemli bir hareket olarak görülebilir.

Bu gelişme ile önemli bir artış kaydeden Chainlink tokeni sabah saatlerinde yüzde 40’ın üzerinde artış ile 1,61 dolardan el değiştiriyordu. Mevcut piyasa değeri ise 564,8 milyar dolar

forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin