Google'da en çok aranan ilk beş kripto para
Google'da en çok aranan ilk beş kripto para

Google Trends: Altcoin ile ilgili aramalar hızla artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları 2017 yılı sonu ve 2018’in başlarında en yüksek fiyatlarına ulaştıktan sonra geniş bir düşüş dalgasına girerek altcoin fiyatlarında ortalama 90’ın üzerinde kayıplar görüldü. Fiyatlardaki önemli düşüş nedeniyle, yükseliş sırasında gelen birçok kripto para yatırımcısı önemli kayıplar verdi.

Bununla birlikte, tüm kripto para endüstrisi, Bitcoin’in hâlihazırda dibe vurduğu ve çok sayıda altcoin’in fiyatının artacağına dair spekülasyonlar olduğu için hala gelecek vaat eden bir piyasa olarak görülüyor. Son zamanlarda beklentisi yüksek bazı altcoinlerin önemli direnç noktalarını kırması ve yukarı doğru hareket etmeye devam etmesi ise dikkat çekiyor.

Belli başlı altcoinlerde güçlü yükselişler yaşanması ile bu altcoinlere yatırım yapan yatırımcılar, sadece son birkaç hafta içinde yüzde 100 gelir elde etti. Bu nedenle, kripto topluluğu yatırımcıları arasında “altcoin mevsimine” girildiğine dair artan bir duyarlılık var.

Altcoin mevsimi başladı mı? Google Trends ne diyor?

Bazı küçük, orta ve hatta büyük sermayeli altcoin fiyat hareketlerine bakıldığında daha yüksek zirveler ve daha düşük dipler ile yükseliş eğiliminde olan coinler ile piyasa hissiyatında bir değişim görülüyor. Ancak bu durum altcoin sezonun un başladığı konusunda yeterli bir kanıt mı?

Yatırım yaparken veya işlem yapmak için strateji oluşturulurken sağlam adımlar atmak için birden fazla göstergeyi dikkate almak yapılması gerekenlerin en başında gelir. Bu nedenle, fiyat hareketinden başka ölçütlere dayanarak piyasa duyarlılığının analiz edilmesi rasyonel bir eşleşme göstergesi olabilir.

Bu tür bir ölçüm, Google Trends tarafından sağlanan verilere ve grafiklere bakarak yapılabilir.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, altcoin piyasası ile ilgili araştırmalarda belirgin bir artış var. Ayrıca bu artış son 12 ayın en yükseğinde olunduğunu gösteriyor.

Ancak, bu grafiğin “altcoin” konusuna olan genel ilgiyi gösterirken “altcoin” kelimesinin özel arama sonuçlarını yansıtmadığını vurgulamak önemlidir. Google’ye göre,  insanların aramalarının genel bir görüntüsünü sağlamak için konular, toplanmış ilgili arama terimlerinin koleksiyonları olarak tanımlanmaktadır.

Bu nedenle, Google yalnızca arama sonuçlarını “altcoinler” kelimesiyle izlemekle kalmaz. Aynı zamanda örneğin, “XRP”, “Litecoin”, “Ravencoin”, “Binance Coin” gibi terimleri de izler ve bunları verilerde derler.

Tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaşan altcoin arama sonuçları

Google Trends’in verilerini nasıl topladığına bakılmaksızın, daha uzun bir süreye odaklandığınızda, Google Trend, “altcoin” konu arama sonuçlarının 2017’nin sonunda görüldüğü gibi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Altcoin piyasası hissiyatının değiştiği açıkça görülüyor. Sadece büyük fiyat dalgalanmaları yaşayan bazı altcoinler değil, genel piyasa ilgisi, Bitcoin’in yükseliş rallisi sırasında 2017 yılının sonundan bu yana görülmeyen seviyelere yaklaşmış durumda.

Ancak, Google Trend ölçümleri ve bazı altcoinlerin fiyatlarındaki yükselişe rağmen, altcoin sezonuna girip girmediğimiz konusunda veya ayı piyasasının sona erdiği konusunda tek başına emin olabileceğimiz bir gösterge değil. Fakat altcoinlere olan ilginin arttığını görmemiz bekleyen bir potansiyeli yansıtıyor diyebiliriz.

Ne de olsa, altcoinlerin çoğunluğu, tüm zamanların en yüksek seviyesinden hala yüzde 90’ın üzerinde değer kaybetmiş durumda ve hala başka bir yükseliş rallisine girdiğimiz konusunda piyasadan bir onay almadık.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin