Trump’ın bombardımanı, Bitcoin’in tarihindeki en büyük boğa sinyali oluyor
Google Trends Trump ve Bitcoin

Google Trendler’de Trump ve Bitcoin çekişmesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google Trendler verilerine göre Google kullanıcılarının Bitcoin hakkında bilgi almak için yaptıkları arama, ABD başkanı Trump hakkında bilgi almak için yapılan aramayı geçti. Google Trends grafiklerinde, yıl sonuna kadar Trump ve Bitcoin aramalarında Bitcoin’in çok daha az olduğu ancak yıl sonuna doğru çok daha fazla olduğu görülüyor.

Trump ve Bitcoin
Google Trends Trump ve Bitcoin

Bu yıl Bitcoin ve kripto para sektörü’nün yükseliş yılıydı diyebiliriz. ABD merkezli Coinbase de dahil olmak üzere sektörde birçok ilgi çekici gelişme kaydedildi. Bu gelişmeler, sektöre olan ilginin ne kadar arttığını açıkça gösteriyor.

Kripto para sektörünün büyümesine, üzerinde duran üst düzey Wall Street yöneticilerinin sayısı da eşlik ediyor. Bunlara JP Morgan’ın CEO’su Jamie Dimon ve Nobel ödüllü Robert Shiller, kripto para sektörünün çökmesi yönünde ancak “sıfıra gitmeyecek” derken, Joseph Stiglitz’in de “Bitcoin’in yasaklanması gerektiğini” söyleyenler arasında yer aldı.

Milyarder yatırımcı Carl Icahn gibi diğerleri, kripto paraları tarihi kabarcıklarla karşılaştırdı: Mississippi balonu, lale balonu ve nokta kabarcığı gibi benzetmelerde bulundular. Bu karşılaştırmalar, sonuçta daha fazla bitcoin arama sorgularına yol açan başlıklar oldu.

CBOE ve CME‘de şu an işlem gören Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri, kurumsal yatırımcıların kripto para ekosistemini kolaylıkla almalarına izin verdiği için sektörün büyümesine kesinlikle yardımcı oldu.

Veriler, Google’daki ‘Bitcoin‘ aramalarını, kripto paraların yeni bir seviyeye yükselmeye başladığı Kasım ayının sonlarında ‘Trump’ aramalarını aştığını gösteriyor. Kasım ayının sonlarında Bitcoin fiyatı 8 bin dolar seviyelerinde işlem görürken Aralık ayı içerisinde 20 bin dolar bandını aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesinden işlem gördü. Kısa sürede %40 civarında bir düzeltme ile haberin yazıldığı dakikalarda 12 bin 750 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Beyaz Saray’da Bitcoin

Özellikle, ABD başkanının ya da yönetiminin bu sene kripto paralar hakkında çok şey söylediğini görmedik.

Bu ayın başlarında, Beyaz Saray basın sekreteri Sarah Huckabee Sanders’a bitcoin ve diğer kripto para birimleri sorulduğunda, Beyaz Saray tarafından “izlenmekte” oldukları açıklandı.

“Başbakanlık danışmanı olan ABD Güvenlik ekibiyle, Tom Bossert, bu hafta başlarında bir toplantı yapmıştı. Bunun göz altında bulundurduğu bir şey olduğunu biliyorum. “

Bitcoin boğa Mike Novogratz:

Tecrübemiz şu ana kadar ABD düzenleyiciler kripto para sektörünün evrimine karşı duyarlı davrandılar. dedi.

CCN

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin