featured
Roger McNamee

Facebook yatırımcısı Roger McNamee’nin 2018 Bitcoin tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerikalı girişimci ve Facebook’un ilk yatırımcılarından Roger McNamee, perşembe günü CNBC’ye verdiği demeçte 2018 yılının Bitcoin için “durgunluk veya tam hız devam” yılı olacağını söyledi.

Teknoloji yatırımcısı McNamee, Bitcoin’in fiyatında bu yıl yaşanan artışın çoğunlukla spekülasyondan kaynaklandığı ancak Bitcoin’in meşrulaşmasının gelecek seneki dayanıklılığına bağlı olduğuna dikkat çekti:

Bitcoin büyük finans dünyasıyla kıyaslandığında hala daha çok küçük bir piyasa ancak önemli bir sene geçirdi ve spekülatif çılgınlık yaşadık. İnsanların fark etmediği şey şu ki eğer bir çılgınlık yeteri kadar uzun sürerse kendi kendini tamamlar hale gelir. Yani çöküş yaşandıktan sonra bile sektör ortada kalmaya devam eder. dedi.

McNamee’ye göre Bitcoin piyasasının mevcut durumu 246 milyar dolarlık piyasa hacmi ve 12 milyar dolarlık 24 saatlik ticaret hacmi Bitcoin’in daha fazla para alabilecek potansiyeli olduğunu gösteriyor. Büyümeye devam ettikçe de Bitcoin de küresel finans piyasasının bir parçası olabilir:

Yaşanan hareketlilik seviyesinde… Bitcoin’i finans piyasasının uzun vadeli parçası haline getirmek için gerekecek miktarda paralar yatırmaya razı insanlar var. 2018 ile ilgili önemli olan şey öyle ya da böyle sonucu görecek olmamız. dedi.

Bundan tam bir hafta önce geri kalan tüm kripto para piyasasıyla birlikte Bitcoin ciddi bir düşüş yaşamıştı ve Bitcoin bu düşüşten %30 oranında etkilenmişti. Ne var ki piyasa hızlıca kendini toparladı ancak geçen hafta yaşananlar, piyasanın değişkenliğini yine göstermiş oldu:

Bu büyük sallantıları, yükselişleri ve ardından gelen düşüşleri de göreceksiniz. Ve bunun bittiği yer bence Bitcoin’in uzun vadedeki rolü hakkında çok şey ifade edecek. Öyle ya da böyle, bunun hikayenin sonu olacağını düşünmüyorum. dedi.

CNBC

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin