Google Finance, Bitcoin'i en popüler para birimlerinin bile önüne taşıdı!
Google Finance, Bitcoin'i en popüler para birimlerinin bile önüne taşıdı!

Google kriptografik anahtarlar için yepyeni bir sistem geliştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google, internetteki şifreleri daha güvenli kimlik doğrulama yöntemleriyle değiştirmek amacıyla açık kaynaklı bir güvenlik anahtarı projesine girişti. OpenSK şeması, Google’ın güvenlik anahtarı ekosistemindeki en son ürünü olacak.

Konuyla ilgili Google tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

Araştırmaların ve geliştirici topluluklarının yardımıyla, OpenSK’nin zaman içinde yenilikçi özellikler ve daha güçlü gömülü kriptolar getirmesini, kimlik avına dayanıklı tokenlerin ve şifresiz bir webin yaygın olarak benimsenmesini teşvik etmesini umuyoruz.

Google FIDO anahtarları ile geleneksel sistemleri tarihe gömebilir

Şirket, iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) için kendi açık kaynaklı “kimlik avına dayanıklı” yöntemini yarattı. Rust programlama dilinde yazılan OpenSK, FIDO anahtarları (Fast IDentity Online) kavramına dayanıyor.

Geleneksel 2FA yöntemleri genellikle SMS tabanlı kimlik doğrulamasıyla çalışır. Ancak güvenlik anahtarları kimliği kanıtlamak için doğrudan bilgisayara enjekte edilir ve insanları çevrimiçi ortamda güvende tutmaya yardımcı olurlar.

Geliştiricilere açık bir sistem

OpenSK herkesin kendi güvenlik anahtarını oluşturmasını sağlıyor. Google’ın açık kaynaklı ürün yazılımını, çeşitli kablosuz iletişim için tasarlanmış bir kit parçası olan bir Nordik çip dongle ile birleştirerek, geliştiriciler OpenSK parametrelerini kendileri test edip genişletebilecek.

FIDO anahtarları son zamanlarda popülerlik kazanıyor. İnternet güvenliğinin gelişiminde bir sonraki adım olarak gösterilen bu anahtarlar, çevrimiçi güvenliği ilerletmekten sorumlular.

OpenSK’yı bir araştırma platformu olarak açarak, araştırmacılar, güvenlik anahtarı üreticileri ve meraklılar tarafından yenilikçi özellikler geliştirmeye ve güvenlik anahtarının benimsenmesini hızlandırmaya yardımcı olmasını umuyoruz.

decrypt


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin