Google, kripto para madenciliği uygulamalarını Play Store'dan kaldırıyor
Google, kripto para madenciliği uygulamalarını Play Store'dan kaldırıyor

Google, kripto para madenciliği uygulamalarını Play Store’dan kaldırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google, kaliteyi sağlamak için uygulama mağazasını sürekli olarak güncelleme politikasına sahip. Bu bağlamda son zamanlarda şirket, Play Store’da artık kripto para madenciliğine yönelik uygulama yazılılmlarını desteklemeyeceğini açıkladı.

Yapılan açıklamalara göre, geliştirici politikalarını güncelleyen Google, kripto para madenciliği yapan uygulamaları Play Store’dan kaldıracağını duyurdu. Kripto para madenciliğini uzaktan yöneten uygulamalara ise izin verilecek.

Google, Play Store politikasını güncelliyor

Bu yılın başlarında kripto paralarla ilgili tüm reklamları yasaklama kararı alan Google, bu sefer de madencilik uygulamalarının Play Store’da yayınlanmasını yasaklıyor.

Haber portalı Android Police’e göre Google şöyle söyledi:

MinerGate, Crypto Miner ve NeoNeonMiner gibi hâlihazırda mevcut olan sayısız maden uygulaması var. Kripto madenciliği uzantıları, bu yılın başlarında madenciliğin tek amaç olduğu yerler dâhil olmak üzere Chrome web mağazası’ndan engellendi.

Bununla birlikte Google’ın aldığı karar; patlayıcıların, ateşli silahların, mühimmatın veya belli ateşli silah aksesuarlarının satışını kolaylaştıran yazılımları da kapsıyor. Artık bu tür yazılım uygulamaları da yasaklandı. Bu karar, kullanıcıların kendi silahlarını, cephanelerini, aksesuarlarını yapmalarına veya bir silahı yarı otomatik /otomatik hale getirmelerine yönelik talimatlar veren uygulamaları da içeriyor.

Google Play Store’da, Google’ın son derece benzer içerik  olarak tanımladığı tekrar eden içeriğin de yasaklandığı belirtildi.

Nisan ayının sonlarında Google, haziran ayı sonunda başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto para madenciliği uygulamalarını yasaklayacağını belirten bir duyuru yayınladı. Bu arada şirket şu ana kadar Chrome Web Mağazası politikasını güncelleyerek, uzantının tek amacı olduğu sürece yazılımlarda kripto-para madenciliğine izin verdi ve kullanıları  madencilik davranışı hakkında yeterince bilgilendirdi. Maalesef, geliştiricilerin Chrome Web Mağazası’na yüklemeye çalıştıkları madencilik uygulaması içeren yazılımların yaklaşık% 90’ı bu politikalara uymuyor veya reddedilip mağazadan kaldırılıyor.

Google, artık kripto para madenciliği yazılımlarını desteklemeyeceğini açıkladı

Google yetkilileri açıklıyor:

Bugünden itibaren, Chrome Web Mağazası artık kripto para madenciliği için kullanılan uygulamaları kabul etmeyecektir. Kripto para yazılımlarının kullandığı mevcut uzantılar, Haziran ayı sonunda Chrome Web Mağazası’ndan kaldırılacak. Web Mağazası’nda, kripto para kazımı dışındaki Blockchain ile ilgili amaçlarla yönellik uygulamalara izin verilmeye devam edilecektir.

Artık yeni bir dönem başlıyor. Google, kripto para madenciliği uygulamalarını Play Store’dan kaldırıyor.

crypto-news

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin