google, google kripto para, kripto para yasağı, kripto para, kripto para haberleri, facebook, twitter
Google kripto yasağı

Google kripto para ile ilgili olan reklamları yasaklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yılın başlarında ortaya çıkan Facebook’un kripto para için olan reklam yasağından sonra, Google kripto para birimiyle ilgili reklamları kaldırıyor.

Şirket CNBC’ye verdiği demeçte, ICO teklifleri, cüzdanlar ve alım satım danışmanlığı da dahil olmak üzere, kripto para birimi ile ilgili içerikle ilgili reklamları yasaklamak için finansal hizmetleriyle ilgili reklam politikalarını güncelliyor.

Yani meşru kripto para reklamı veren şirketlerin, üçüncü taraf web siteleri tarafından kullanılan Google’ın reklam ürünlerinden herhangi birinin kullanılmasına izin verilmeyeceği anlamına geliyor. Şirket yasakların 2018’in haziran ayında başlayacağını söyledi. Google’ın sürdürülebilir reklamlar direktörü, Scott Spencer konuyla ilgili şunları söyledi:

“Geleceğin kripto paralarla nereye gideceğini bilecek bir kristal topumuz yok. Ancak tüketiciler için olabilecek zararı ve potansiyel gördük. Bunun son derece dikkatli olmak istediğimiz bir alan olduğunu anladık.”

Google kripto para yasağı ile Facebook’u takip etti

Google’ın sert yaklaşımı, Facebook’un bu yılın başında duyurduğu benzer bir yasağı takip ediyor. Google ve Facebook’un bu yasaklarına karşı Twitter ise kripto paraları destekleyen bir politika izliyor. Twitter Ceo’su geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i desteklediğini açıklamıştı.

Kripto paraların kasım ayındaki yükselişi aynı zamanda bir çok dolandırıcılık vakasını da beraberinde getirmişti. Yasaklama haberi , Google’ın yıllık güven ve güvenlik reklam raporunu yayınlamasıyla ardından geldi. Google, 2017’de politikalarını ihlal eden 3,2 milyardan fazla reklamı geri çektiğini ve bunun bir önceki yıla kıyasla 1,7 milyarı aştığını söyledi.

Google ana şirketlerinden Alphabet, toplam gelirinin kabaca yüzde 84’ünü reklamcılıktan almaktadır. Bu nedenle, reklam verenlerin ekosisteminin güvenli ve etkili olduğuna ikna edici olması önemlidir.

Cnbc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin