rus fabrikasında bitcoin

Terk edilmiş Rus fabrikasında Bitcoin madenciliği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’nın Orenburg şehrinde polis tarafından eski Rus fabrikasında Bitcoin madenciliği yapılan büyük ve yasa dışı bir tesis tespit edildi. Terk edilmiş bir fabrika binasında kurulan bu tesis, 60 milyon ruble değerinde kaçak elektrik de kullandı.

Önceki günlerde olağan dışı bir elektrik enerjisi akışını incelemek isteyen Rus polisi, ülkenin en büyük yasa dışı madencilik tesisini bastı. Bu işi yürüten proje üyeleri, kapalı bir santralde yasa dışı bir maden kurarak kabloları da yakınlardaki bir trafo merkezine bağlayarak kaçak elektrik kullanmaya başladı.

Devlete ait eski Rus fabrikasında Bitcoin madenciliği tesisi

Olağandışı elektrik tüketimini araştıran Rus Orenburg şehrinde polis, böylece ülkedeki en büyük kripto-para madenciliği tesislerinden birine rastlamış oldu.  Rus medyasında “Matrix’ten bir sahne” olarak tanımlanan tesiste, madenciler işlemcileri raf üstünde raf sistemi ile kurmuş. Ayrıca madencilerin kullandığı ekipmanların da amatör değil de güçlü ekran kartlarından oluştuğu da belirtildi.

Polis tarafından baskında ele geçirilen ASIC cihazları, güçlü olmalarından ötürü Bitcoin madenciliğinde kullanıldığı tahmin ediliyor. Çünkü ASIC’ler çok büyük miktarda elektrik tüketir ve çok fazla ısı üretir. Gereken soğutma ise büyük endüstriyel vantilatörler tarafından sağlandı. Tesis, yerel fabrika çalışanlarının eski fabrikadan şüpheli olarak yüksek elektrik tüketimi tespit ettikten sonra keşfedildi. Tesisin önceden devlete ait olduğu ve daha sonra kapatıldığı da polis tarafından açıklandı.

Ren TV’ye göre enerji tüketen maden ekipmanının 60 milyon ruble (1 milyon dolardan fazla) elektrik kullandığını bildirdi. Ancak madenciler bu elektriği kaçak yollarla elde ettiği hiçbir fatura ödemek zorunda kalmadı. Eğer sorumlular yakalanırsa 10 yıla kadar hapis istemi ile yargılanacaklar.

Fabrikadan görüntüler için videoyu inceleyebilirsiniz:

 

NewsBitcoin

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin