ABD Google'da en çok aranan bu coinler artık en büyük kriptolardan daha çok ilgi görüyor
ABD Google'da en çok aranan bu coinler artık en büyük kriptolardan daha çok ilgi görüyor

Google iOS’daki klavyesine Bitcoin sembolü ekledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önceleri de gündeme gelen iphone’un Bitcoin’in “B” sembolünü klavyesine eklemesi, kripto paranın kabul edilirliği yönünde önemli bir adım olacağı görüşleri, şimdi gerçeklik kazanmış durumda. Kripto dünyası için önemli sayılabilecek böyle bir adım Apple cephesinden gelmese bile Bitcoin sembolü, en büyük rakiplerinden biri tarafından iphone kullanıcılarının kullanıma sunulmuş durumda.

Google, iphone uygulamasında Bitcoin’in “B” sembolünü iOS kullanıcıları için klavyesine ekledi. Fakat böyle bir güncelleme henüz Android işletim sistemindeki klavyeye gelmedi. Nedeni ise henüz bilinmiyor. Belki önümüzdeki günlerde android bazlı cihazlar içinde aynı güncelleme gelebilir.

Bu noktada belirtmekte fayda var ki; Bitcoin sembolüne Apple’nin varsayılan klavyesinden değil Google uygulamasının kullandığı klavyeden ulaşabilirsiniz. Klavyede dolar sembolüne basılı tuttuğunuzda dünyanın başlıca para birimlerinin de bulunduğu açılan pop-up’da Bitcoin sembolünü de göreceksiniz. Açılan pop-up’da en başta görünen Bitcoin sembolünün şimdi adaptasyona ne kadar katkı yapacağı ise merak konusu

bitcoin symbol on iOS

Bitcoin sembolü eklentisi küçük fakat olumlu bir adım

Genel olarak bakarsak elbette ki insanlar telefonlarına bir sembol eklendi diye Bitcoin’e olan ilgileri bir anda artmayacak ya da işyerlerine gidip Bitcoin ile harcama yapma talebinde bulunmayacaklar. Fakat bu durum şimdiye kadar oluşmuş olan önemli bir kitlenin bir sonucu olarak görülebilir. Google gibi bir devin attığı bu küçük adım, artık kripto para sektörünün belli bir seviyeye geldiğini gösterdiği için olumlu olarak algılanabilir.

Her ne kadar Google son gelişmelerde kripto projelerine olan reklam yasağını kaldırarak sektördeki iyileşmeye güvendiğini gösterse de şu ana kadar böylesine büyük bir şirketin kripto ekosistemine temkinli yaklaştığını gördük. Google, önümüzdeki günlerde kripto ekosistemine yönelik projeler ile karşımıza çıkması durumunda ise sektörü bir adım daha öne çıkaracak potansiyele sahip kuruluşlardan biri.

decryptmedia

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin