Bitcoin fiyat artışını, bu büyük sipariş emri tetikledi!
Bitcoin fiyat artışını, bu büyük sipariş emri tetikledi!

20 Şubat Bitcoin fiyat analizi: Yükseliş sonrası ilk düzeltme hareketi görüldü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

20 Şubat Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktalar:

  • Bitcoin dünkü fiyat hareketleri ile 3.885 dolar seviyesinde başlayan ilk direnç bölgesine girmiş durumda. (Binance verileri)
  • 622 dolar seviyesinden başlayan son yükseliş 4.000 dolar seviyesinin hemen altında duraklamış gibi gözüküyor.
  • 4.000 doların altına başlayan düzeltme hareketi, sabah saatlerinde 3.900 dolar seviyelerinde devam ediyordu.

20 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

17 Şubat tarihinde 3.622 dolar seviyesinden hızlanan yükseliş, Bitcoin için önemli bir direnç alanı olarak tahmin ettiğimiz 3.900 – 4.070 alanında dalgalı hareketler göstermeye başladı. Dün gün sonuna doğru Binance verilerine göre 4.000 dolar psikolojik seviyesinin hemen altında düşüşü geçen BTC/USD paritesi şu an mevcut kanalın alt çizgisine tutunma çabaları gösteriyor.

3.900 dolara doğru bir gerileme görülen Bitcoin’de bu noktanın kaybedilmesi durumunda yani öğleden sonraki hareketler öncesi 3.900 doların altında görülebilecek bir 4 saatlik kapanış mumu, BTC’nin dolar karşısında 3.850 dolar seviyelerine kadar gerilemesine neden olabilir.

BTC/USD paritesi 3.900 dolar seviyesine tutunabilirse bugünlerde görülen yüksek hacimlerden dolayı hızlı şekilde yeniden 4.000 doları test etmek için harekete geçebilir.

Teknik göstergelere baktığımızda ise genel olarak mevcut düzeltme hareketini yansıttıklarını görüyoruz. Buna göre 4 saatlik BTC/USD grafiğinde MACD, düşüş yönlü hareketi yansıtarak, negatif bölgeye doğru ilerliyor. MACD histogramının negatife dönme durumu, satış işlemlerini hızlandırabilir.

Stokastik RSI’da hızlı şekilde aşırı satım bölgesine doğru ilerliyor. Bu bölgeye hızlı şekilde inmesine karşılık BTC fiyatının aynı hızda düşüş yaşamaması, alış potansiyelin hala yüksek olduğunun bir göstergesi.

RSI göstergesi aşırı alım seviyelerinden aşağı yönelim göstermiş olsa da 60 seviyelerinde yatay hareket etmesi de stokastik RSI gibi alış potansiyelini yansıtan diğer bir indikatör.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin